Не мога да приема критиките, че на европейско ниво се

...
Не мога да приема критиките, че на европейско ниво се
Коментари Харесай

Мария Габриел: Не приемам критиките, че се бавим с доставките на ваксините

Не мога да приема рецензиите, че на европейско равнище се бавят доставките на ваксини против Covid-19, тъй като към този момент 6 месеца Европейски Съюз демонстрира доста огромна взаимност и общ метод във връзка с имунизациите. Това разяснява пред БНР българският еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младежи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

„ Науката и нововъведенията са в основата на намирането на продължително решение и излаз от пандемията и посредством програмата „ Хоризонт Европа “, в която има с 30 на 100 повишен бюджет за идващия интервал, ще допринесем за това ", уточни тя.

"Юни месец беше оповестена Стратегията за имунизациите, която удостовери, че всички държави- членки ще имат достъп до имунизациите едновременно и в идентични условия. В средата на октомври бяха оповестени рекомендациите за имунизационните проекти, а по-късно държавите-членки имаха отговорността да приготвят логистиката “, изясни още Габриел.

Тя напомни, че първоначално е имало доза неустановеност коя компания първа ще създаде ваксина, а след това - какви ваксини ще се произведат. Габриел съобщи, че сега има уязвимост във връзка с индустриалния потенциал и там е належащо да се влага.

По отношение на несъответствията в другите страни по отношение на имунизациите Габриел съобщи, че опираме до отговорността на страните членки:

„ Тези, които незабавно след средата на октомври месец са създали своята организация и проекти, са напред във имунизирането. Така е във Германия ".

На въпрос може ли имунизацията да е виза за вход в европейска страна Габриел удостовери, че има такива полемики, само че би трябвало да се изчака, да се подходи деликатно към този спор:

„ Водеща би трябвало да остане сигурността на жителите, тяхното здраве и по-късно по какъв начин това може внимателно да бъде комбинирано с това стопанските системи да работят ", безапелационна е Габриел.

Тя уточни, че по-важно е да се подава непрекъснато информация. Габриел означи недоверието във имунизациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР