Не мога да предполагам дали ще има номинации, но е

...
Не мога да предполагам дали ще има номинации, но е
Коментари Харесай

Атанас Славов, Антикорупционен фонд: Няма много желаещи за председател на КПКОНПИ


Не мога да допускам дали ще има номинации, само че е допустимо да възникне проблем по най-малко по две аргументи. Това разяснява специалистът в Антикорупционния фонд Атанас Славов пред БНР по отношение на процедурните правила, по които Народното събрание ще избере кой да застане отпред на КПКОНПИ.

„ В последния си отчет Европейската комисия, в границите на Механизма за съдействие и оценка, изключително насочи вниманието към статута на комисията и неналичието на гаранции за нейната самостоятелност поради метода, по който се избират ръководителят и членовете... На второ място е създалата се цялостна социална реакция към активността на Антикорупционната комисия - разнообразни противоречиви производства, противоречиви решения, селективния метод. Наистина може да се окаже, че няма доста искащи да седнат на горещия стол на ръководителя, имайки поради по какъв начин той напусна комисията в предходните месеци “, разяснява Славов.

Няма и гаранция, че сходен скандал не може да се повтори още веднъж, поради неналичието на опция да бъде тестван в задатък идващият ръководител, който единствено би трябвало да даде декларация за имотното си положение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР