Не мога да отговоря дали F-16 е най-добрият изтребител. За

...
Не мога да отговоря дали F-16 е най-добрият изтребител. За
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Изборът на нов изтребител трябва да бъде комплексен

Не мога да отговоря дали F-16 е най-хубавият изтребител. За мен е по този начин. Президентът не стачкува срещу избора на F-16. Между другото, този изтребител към момента не определен и нищо не е предрешено. Проблемът сега е, че президентът нападна държавното управление за това, че е опорочена процедурата.

Това сподели пред камерата на Българска национална телевизия някогашният боен министър Бойко Ноев, който разяснява изборат на нов изтребител. "Когато ген. Румен Радев беше шеф на Военновъздушни сили, му беше сложена задачата той да дефинира изискванията за поръчката на нови самолети. Това беше безусловно погрешно. Политиците трябваше да изготвят разпоредбите за процедурата. Радев направи по този начин процедурата, че да може да се вземе единствено нов изтребител. Служебното държавно управление на Огнян Герджиков разгласи, че президентът е най-хубав в тази област и е споделил, че би трябвало да се вземе "Грипен ". Политиците проспаха това нещо ", разкри той.

"Изборът на нов изтребител би трябвало да бъде сложен. Ще повторя, че за мен изборът на F-16 е най-хубавият. Всички натовски страни са създали подобен избор, като се изключи Чехия и Унгария, само че там има задоволително изказвания и отзиви за съществуването на корупция. Все още нищо не е предрешено. Тепърва предстоят договаряния. За мен неприятното е, че още веднъж политиците проспаха проблемите на армията. Това би трябвало да се спре. За мен Румен Радев няма виновност. На него му е сложена задача и той я е извършил, въпреки и не по най-хубавия метод. Президентът би трябвало да разбере, че към този момент е отпред на страната, а не отпред на единствено на един изтребител. Той очевидно има някакъв персонален проблем и за това се държи по този начин, само че би трябвало да разбере, че към този момент не е летец и държи щурвала на страната ", безапелационен беше Бойко Ноев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР