Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2

...
Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2
Коментари Харесай

Бързото кандидатстване за еврозоната се отлага

Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2 (чакалнята за eврозоната) ще е идната седмица, ще е толкоз скоро, колкото може. Това не е единствено официално извършване на критерии, това е политически развой. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на Пловдивския стопански конгрес.
Според него кандидатстването за така наречен " чакалня за еврозоната " може да бъде по едно и също време с присъединението към Банковия съюз.
Дончев разяснява, че въвеждането на еврото ще усили доверието на вложителите и пазарите към България и добави, че най-важният резултат е политически.
„ Еврозоната е ядрото на Европа, а България по ред аргументи не може да си разреши да бъде в периферията “, сподели вицепремиерът, представен от БНР.
Той разяснява, че сегашният стопански растеж не е задоволителен, с цел да може България да догонва по-развитите страни от Европейски Съюз и за тази цел растежът би трябвало да бъде най-малко 6% годишно. Според вицепремиера основен фактор за интензифициране на растежа е образованието.
Дончев сподели още, че налагането на мита от страна на Съединени американски щати няма да се отрази сензитивно на българската стопанска система, защото стокооборотът ни с Америка не е забележителен, само че политическите следствия от този акт ще са съществени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР