Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2

...
Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2
Коментари Харесай

Дончев: Не мога да обещая, че ще кандидатстваме за Еврозоната следващата седмица



Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2 (чакалнята за Еврозоната) ще е идната седмица, ще е толкоз скоро, колкото може. Това не е единствено официално извършване на критерии, това е политически развой.

Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на Пловдивския стопански конгрес.

Според него кандидатстването за така наречен чакалня за Еврозоната може да бъде по едно и също време с присъединението към банковия съюз.

Дончев разяснява, че въвеждането на еврото ще усили доверието на вложителите и пазарите към България и добави, че най-важният резултат е политически.

„ Еврозоната е ядрото на Европа, а България по ред аргументи не може да си разреши да бъде в периферията “, сподели вицепремиерът.

Той разяснява, че сегашният стопански растеж не е задоволителен, с цел да може България да догонва по-развитите страни от Европейски Съюз и за тази цел растежът би трябвало да бъде най-малко 6 % годишно. Според вицепремиера основен фактор за интензифициране на растежа е образованието.

Дончев сподели още, че налагането на мита от страна на Съединени американски щати няма да се отрази сензитивно на българската стопанска система, защото стокооборотът ни с Америка не е забележителен, само че политическите следствия от този акт ще са съществени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР