Не мога да кажа с колко ще поскъпне хляба, но

...
Не мога да кажа с колко ще поскъпне хляба, но
Коментари Харесай

Ще има поскъпване на хляба, уверява експерт, без да казва с колко

Не мога да кажа с какъв брой ще нарастне хляба, само че поради повишаването на тока и газа ще нарастне. Енергийните разноски са приблизително сред 3 и 10% от цената на хляба. Това сподели ръководителят на браншовата асоциация Мариана Кукушева.
Формулата за образуване на цената на хляба е 1 по 2 по 4, като съставените елементи на уравнението надлежно са кг зърно, кг брашно и кг самун.
Кукушева предизвести, че даже в световен мащаб има понижаване на количеството отлична като качество пшеница за самун. Отделно тя разгласи, че хлебопроизводителите щели да поемат цената на тол таксата.
Цената на всеки производител зависи от икономическата му издръжливост, акцентира пред Българска национална телевизия Кукушева. И увери, че няма метод крайният производител да не усети смяната.
Кукушева се оплака, че в хлебопроизводството имало 40% сива стопанска система, както и че няма държавна помощ за бранша, откакто Европейски Съюз към този момент прави стратегии за помощ за високоенергийно произвеждане. Има над 680 регистрирани хлебопроизводители, само че в действителност са 1200, твърди Кукушева. Тя изясни, че инспекция е посочила, че към 60% от сивия бранш в хлебопроизводството се е „ наместил ” в публичните поръчки във всички общини в България.
Относно думите на депутата на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че ще предложи понижаване на Данък добавена стойност за хляба, Кукушева не се ангажира с директен коментар, само че сподели, че идва времето Данък добавена стойност да се диференцира особено за хляба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР