Не мога да кажа кой е подал сигнала. Документите касаят

...
Не мога да кажа кой е подал сигнала. Документите касаят
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ДКК: В момента няма източване на Кинтекс

Не мога да кажа кой е подал сигнала. Документите касаят не работата в този момент на сдружението, а в минали интервали. Нямаме информация дали посредством " Кинтекс " се източват пари, даже не бях известена за инспекцията. Не съм водила диалог с министъра на стопанската система, по тази причина взехме решение да огласим тези обстоятелства посредством конференция. Това съобщи в ефира на бтв шефът на „ Държавната консолидационна компания ” Смиляна Нитова-Кръстева. 

Александър Михайлов, някогашен началник на Кинтекс, съобщи в ефира на медията, че е уволнен, тъй като е отказал да превежда пари на частна офшорна компания в Дубай. " Когато поех поста и видях, че има сходна процедура и отхвърлих заплащанията,ме уволниха. Назначеното от Нинова управление възобнови източването на " Кинтекс " посредством тази офшорка. Репресират ме, заведени са ми две каузи и страната е похарчила 70 000 лв. за юристи, уволниха ме няколко пъти. Това е принуда ", изясни той.

Забелязваме огромната интензивност на господин Михайлов, само че е добре да споделя истината. Думите му не дават отговор на истината. Кинтекс не се източва сега. Информацията, която дава е подусловна. След като завърши инспекцията - ще бъде огласено резултатът от нея, сподели Нитова.

Гарантирам, че не се източва сдружението, безапелационна е още тя.

Г-н Михайлов има право да търди всичко, само че когато го прави - би трябвало и да го потвърди, изясни Нитова.

Призовавам Прокуратурата и ДАНС да създадат инспекция в Кинтекс, тъй като до момента в който аз давам изявленията, то парите на българските данекоплатци потъват в частни офшорни компании, съобщи някогашният шеф на Кинтекс.

Не съм срещу правата на министъра, само че съм срещу метода, по който ги упражнява. Бях подведена да подпиша един документ на юрист, който не познавам. После в диалог с министъра бях известена, че ще се усилва състава на борда на шефовете на БКК. После отдръпнах подписа си, описа още тя.

Нитова съобщи, че ще взе участие на идните избори и е члена на Българска социалистическа партия от години.

" Дори съм лидер на една от листите. Това е мое конституционно право ", изясни още Нитова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР