Не мога да кажа кой е направил записа от срещата

...
Не мога да кажа кой е направил записа от срещата
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова за скандалната среща с премиера: Той ни обясняваше колко торти е произвела съпругата му


Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, само че му благодаря. Всички неистини, които бяха изречени в предните дни - по какъв начин ние сме предизвикали премиера и по какъв начин сме се държали по неприличен метод, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на Министерски съвет. Няма какво да крием. Аз от 2 дни изяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато желаете да вършиме затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изминал от там. Извинявайте, само че ние не сме били на загадка среща. Не сме поискали нищо нелегално, че да бъде загадка за обществото”.

Това съобщи в ефира на „ Събуди се” Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя добави, че от Министерски съвет не отхвърлят това, което се е случило.

„ Съвсем възпитано помолих премиера да продължим градивно диалога, откакто се бяхме отдалечили от тематиката. Не сме отишли там, с цел да слушаме какъв брой торти е произвела брачната половинка му. Така стартира диалогът ни. Това обикновено ли е? Говореше се на разнообразни тематики, само че не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме самообладание. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на разговор, би трябвало да има единствено монолог. Най-абсурдното в тази ситуация е, че част от съдружното съглашение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента би трябвало да протестираме, с цел да може държавното управление да извърши личното си съдружно споразумение”, разяснява Милтенова.
По думите ѝ от срещата не е имало никакъв резултат и не е било чуто нито едно градивно решение. Според нея фокусът на митинга е преместен.

„ Няма европейска страна, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане сега е обвързвано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат контролирани чрез понижаване на акциза и махане на биодобавката”, сподели още тя.

Според нея от сектора са отворени за разговор, само че държат от тук нататък срещите да се организират в наличието на медиите. Тя съобщи, че е редно министър председателят да сервира опрощение на превозвачите.

От Министерски съвет оповестиха, че срещата не е била записвана, а са правени единствено протоколни фрагменти.

Епицентър. бг напомня: Записът от срещата на премиера, превозвачите и работодателите е към 30-минутен. Темата на диалога са обезщетения поради високите цени на горивата и възможен мораториум върху тол таксите.

„ Оставка на трима министри, в случай че се случи, значи просто цялото държавно управление пада. Да помислим какво значи. Означава длъжностен кабинет, последващи избори. А идващите избори композиция от „ Възраждане “ и всякакви други новородени партии. Шансът за някакво държавно управление ….май че България ще плаче “, споделя гласът, който съгласно тях е на премиера.

„ Ако желаете трите оставки, продължавайте, спрете центъра. Ще ни извършите най-голямата услуга на нас тримата. Някак си в България всеки гледа себе си. И всеки си вика, абе аз да се уредя аз. С този светоглед тази страна е изгубена. “, добавя той.

„ Ако желаете постоянно можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, в случай че ви е досадно, да излезете - вратата е там”, споделя още гласът, за който се счита, че е на премиера Петков.

„ Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по съответна тематика. В момента разводнявате тематиката. Вие имате среща в 17:00 часа по-късно. И въпросите, които ние сме ви сложили, остават без отговор сега. Така че доста ви апелирам, дано да не разводняваме “, споделя различен глас.

„ Повярвайте ми, в случай че не желаете да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз вземам решение тук по какъв начин ще приказвам и какво ще приказвам “, споделя първият глас, за който се счита, че е на Киирил Петков.

„ Това не ви е частният дом “, споделя женски глас под звука на овации.

"Винаги сме имали планове да се разберем по пътя на договарянията, отсреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще забележим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни митингите “, оповестиха превозвачите, представени от БНР.

Те обаче са подготвени, в случай че бъдат поканени на нова среща с властта, да се отзоват за нови договаряния.

„ Автобусните превозвачи са подготвени за още един разговор с представителите на страната, с цел да не се стига до провеждането на митинги “, разгласи Магдалена Милтенова.

Тя добави, че протестните дейности ще продължат до постигането на задачите, сложени от сектора:

„ Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се възнамерява - това всичко ще се отрази на джоба на българския консуматор, тъй че ние сега пазиме, освен ползите на българските превозвачи, а ползите на целия български народ “, сподели тя.

От сектора акцентират, че държавните управления на други европейски страни са съумели да оказват помощ на превозвачите си:

„ Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през обезпечаване на директни помощи за превозвачите - цяла Европа откри тази опция. Единствено България не може да откри опция да обезпечи опция на българските жители да употребяват по-нормални услуги “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР