Не мога да кажа дали целта на расисткия скандал беше

...
Не мога да кажа дали целта на расисткия скандал беше
Коментари Харесай

Фенският расизъм - всеки говори с намеци и се оправдава

Не мога да кажа дали задачата на расисткия скандал беше да бъде свален Борислав Михайлов, само че сякаш беше по този начин. Това съобщи някогашният притежател на Българска национална телевизия юрист Тодор Батков, който категорично акцентира, че от много време има неодобрение от огромните клубове по отношение на Михайлов. По-големият проблем обаче било по какъв начин поради расизма имиджът на България, съгласно Батков.
По въпроса дали не приказваме за политическо въздействие в тази ситуация, Батков приказва по-общо – че не било обикновено това да се случи и прикани всеки да си отговори на въпроса кой има полза от такива неща като настоящия скандал .
Не мисля, че е работа на притежателите да се грижат за държанието на почитателите . В България е признат един от най-хубавите закони за футболното безчинство – някой би трябвало да го приложи, акцентира Батков и решително сподели, че в случай че законът е бил прибавен, нямаше да има расистки скандал. Бившият притежател на " Левски " беше безапелационен, че по негово време почитатели са го натискали и " обособени единици " употребявали флага на " Левски " за прехранване.
" Промяната ще бъде за положително и не трябва да анатемосваме Боби Михайлов – той пое българския футбол след един тежък миг, абсурда с Батето (Иван Славков) в олимпийското придвижване ", заключи Батков пред Българска национална телевизия, който видя „ значително ” положително през годините – първо " Левски " и ЦСКА, в този момент " Лудогорец ". " Този път дано да е почтен изборът ", прикани още Батков.
Попитан дали по този начин трябваше да завърши ръководството на Борислав Михайлов, Батков отговори, че въпросът би трябвало да бъде решен от конгрес, а не Изпълкомът или Бойко Борисов да смъкват Михайлов. Изпълкомът би трябвало да разиска оставката, да я одобри за сведение, да се назначи краткотрайно изпълняващ длъжността и да се свика неотложно конгрес, счита някогашният притежател на " Левски ".
Фенски глас
Държавата не прави безусловно нищо, с цел да се предотвратяват такива неща, безапелационен е ръководителят на фенклуба на " Левски " Степан Хиндлиян, който даже упрекна в прояви на фашизъм " един от претендентите за кмет на София ", който е част от групировка във властта , без да загатва имена. Когато обаче беше запитан дали в расисткия скандал не са забъркани почитатели на " Левски ", Хиндлиян трансферира виновността на необятен кръг от почитатели, от всички тимове . Хората, които са били на стадиона, са наясно, че е имало подвиквания от всички браншове, само че се фокусираме върху една група, изясни Хиндлиян. Той счита и, че в Англия има извънредно двуличие по въпроса с расизма.
За край Хиндлиян сподели, че оставката на Борислав Михайлов няма да промени нищо. Той прикани да се види кои са притежателите на футболните ни клубове, по какъв начин са придобили парите си и тогава да гледаме расизма измежду почитателите . Блато – по този начин разказа обстановката Хиндлиян, който увери, че почитателите работели, само че нямало подпомагане. " Защо се чакат резултати от мен, в случай, че няма обучение, няма образование, няма страна – не може на мен да ми се вменяват отговорности, че някой блъснал два шамара на различен ", възмути се ръководителят на фенклуба на Левски, откакто Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията уточни фракцията " София – Запад " от почитатели на " Левски " и обществената загадка, че тези хора надалеч не са просто футболни почитатели, а измежду тях има престъпни детайли, отблъскващи естествените почитатели на " Левски ". Безлов пък категорично акцентира, че съгласно него всичко е проведено с избрана цел и се е знаело авансово, до момента в който Хиндлиян изложи позиция, че откакто британските медии авансово са нажежавали нещата на тематика " расизъм ", най-после е пристигнал отговор поради това, един тип, авансово обвиняване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР