Не мога да кажа дали премиерът може да бъде задължен

...
Не мога да кажа дали премиерът може да бъде задължен
Коментари Харесай

Дилов-син напомни думите на Борисов, че ГЕРБ може да реагира извънпарламентарно на реваншизъм

Не мога да кажа дали министър председателят може да бъде длъжен да отиде през днешния ден (16 април) в Народното събрание. По-скоро мъчно. Това съобщи пред " Здравей, България " по " Нова телевизия " депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син по отношение на идното чуване за Плана за възобновяване и развиване.

Дилов-син не видя опит Борисов да бъде унизен, само че забелязал опит за реваншизъм, тъй като протестният избор не съумял да измести ГЕРБ от първото място. " Дайте да си караме тази процедура, която имаме, тя има доста недостатъци, само че е по-спокойната и потребната ", сподели депутатът, напомняйки по какъв начин Бойко Борисов в нощта на изборите е дал образец, че в случай че ГЕРБ бъде отблъснат от демократичните правила, може да реагира по-друг метод (думите за чакалите, които чакат).

Не виждам у моите сътрудници от ГЕРБ предпочитание да не работи Народното събрание – кой ще ни елементарни, в случай че изпуснем милиарди евро за възобновяване и развиване на България след коронакризата, увери Дилов-син.

Според него, имало наклонност актуалният парламент да се трансформира в конвент – очевидно визирайки Френската гражданска война. По думите му пред Нова телевизия, нито една парламентарна " специфична " комисия не е направила нещо – най-малко той не си спомня за подобен случай.

Що се отнася до мажоритарния избор, Дилов-син се разгласи " за ". Как да нямаме болшинство – в предишния парламент ГЕРБ поддържа тази концепция, в този има повече от 126 депутати към този момент, излезе от думите му. " Една антисистемна групировка се трансформира в систематична – изкарал си 3 000 000 души за това ", заяде се Дилов-син. Според него, хубаво е това да се напомни, тъй като антисистемно формирания прави към този момент крачки по пътя на системата.

Дилов-син се разгласи в поддръжка на машинното гласоподаване, както и за електронното гласоподаване, което щяло да реши казуса с броя на изборните секции в чужбина. Нямам срещу – по този начин той разяснява тематиката за 1 лев на глас партийна дотация, само че пък назова това популизъм.

" Новата председателка на Народното събрание ми е извънредно симпатична, тъй като най-малкото хората с говорни недостатъци би трябвало да се поддържаме ", продължи Дилов-син с възприятие на комизъм. Той похвали Ива Митева за експертизата ѝ – припомняме, че тя е била докторант при проф. Емилия Друмчева, юридически консултант на президента Румен Радев.

Дилов-син видя и всеобщо нарушаване на противоепидемичните ограничения поради събирането в остарялата постройка на Народното събрание – нямало никакво разстояние, и се почуди за какво РЗИ не е наложила санкции на всички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР