„Не мога да кажа, че следващото правителство ще бъде стабилно,

...
„Не мога да кажа, че следващото правителство ще бъде стабилно,
Коментари Харесай

Москов: Не мисля, че следващият кабинет ще е стабилен

„ Не мога да кажа, че идващото държавно управление ще бъде устойчиво, само че се надявам да има държавно управление. Има неща, които могат да се случат единствено при настоящ кабинет и парламент”. Това съобщи в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов” водачът на КОД Петър Москов.

Той разяснява и пандемията от COVID-19 и ръководството на четвъртата вълна. „ Намалява честотата на заболеваемост, понижава приемът в лечебните заведения, само че смъртността от COVID-19 остава висока. Тя ще продължи да е висока, даже и след формалното прекосяване на пика на епидемията. Това обаче не значи, че страната се е справила с пандемията. В основата е неналичието на политическо водачество. Тази рецесия не е здравна. Става въпрос за политическо водачество, което ние нямахме от началото до края”.

По думите му огромната драма е още веднъж да съединим тъканта на нацията си. „ Ако бях министър на опазването на здравето щях да проведа мощна и солидна осведомителна акция, която да разсее страховете на хората. Хората, които се имунизират – имат страха от COVID-19. Останалата част – имат боязън от друго”, уточни той.

И добави: „ Всичко това са въпроси, на които би трябвало да отговори страната. И след същинската, смислена осведомителна акция – тогава към този момент би трябвало да спрем с административно налаганите наказания. Всеки е взел своето решение – аз съм имунизиран и нямам потребност да бъда защитаван. Друг не е имунизиран – взел е решение и е заявил решението си да не бъде защитаван. След това всичко е въпрос на самостоятелна отговорност”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР