Не мога да кажа, че няма влияние, че няма лобисти

...
Не мога да кажа, че няма влияние, че няма лобисти
Коментари Харесай

Роман Василев, бивш зам.-градски прокурор: Ако някой ви каже, че няма влияние в системата, ще ви излъже

" Не мога да кажа, че няма въздействие, че няма лобисти в правосъдната система. Ако някой ви каже това, ще ви излъже. До каква степен могат да се осветяват този тип въздействие, този лобизмът. Това е огромният въпрос ". Така някогашният зам.-градски прокурор на София Роман Василев разяснява в PrimeTime разяснява последните случаи на оставки в прокурорските среди, свързани с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

" Тежък репутационен риск за правосъдната система ", дефинира той последните разкрития към връзките на правосъдната система и Божанов.   

" Не споделям, че не е имало опит да се беседва, само че съм от хората, върху които не могат да ми оказват въздействие. Важното е, че когато са се опитвали, не са намерили верния човек ", отговори Василев дали и към него не е имало опити да му въздействат избрани среди, когато е бил зам.-градски прокурор. 

По отношение на следствието, обвързвано с някогашния началник на столичното следствието - Петър петров, по-известен като Пепи Еврото, Василев сподели, че " работили сме с него, няма неприятно един прокурор или арбитър, да се вижда с някого ". 

" Не считам, че е честа процедура прокуратурата да се употребява за " рекет " ", добави той. 

Целия диалог във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР