Не мога да гадая какви изненади може да има тази

...
Не мога да гадая какви изненади може да има тази
Коментари Харесай

Седесарят Иван Сотиров: Радев е продукт на ДС и промосковски президент

Не мога да предсказвам какви изненади може да има тази акция. Надявам се да има някакъв по-смислен политически диалог, да не се повторят предизборните акции от последните два избора, където имаше най-вече диалози на доста ниско, битово равнище, които се възпроизведоха по-късно и в Народното събрание: замерване с компромати и нямаше никакъв логичен диалог по главните проблеми, които стоят пред страната. Това съобщи някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили Иван Сотиров пред " Фокус ".

“Виждаме, че в обстановки, където освен в народен проект, освен в районен, а в световен, има доста съществени проблеми и провокации. Oчевидно партийните водачи не са на равнището на този диалог и за тях е по-лесно да се занимават с взаимни обвинявания, и то на битово равнище, не обвинявания за съществени политически неточности, отстъпления от цели, от правила, които се декларира от всички, че ще бъдат защитавани “, добави той.
свързани новини83581на 02.09.2021201527на 14.09.2021
" Дори самият факт, че в последния миг бяха поставени на масата огромна част от кандидатурите, и то главните кандидатури, не е добър знак. За страдание, това се постанова като традиция в България – партиите в последния миг да смъкват кандидатурите. Сигурно има някакви тактически съображения – да бъде предпазен претендентът от доста гневна акция. Но ние виждаме към този момент, че в последния миг излизат цели политически партии – нещо, което е неуместно, на никое място в света го няма, на всички места има поява на нови политически обединения, само че това да се основават в придвижване партии, в последните един-два месеца и тези партии да бъдат стартирани и незабавно да влизат в челните тройки-четворки, това е феномен на нашия олигархично-корпоративен модел на политика ", сподели още Сотиров.
свързани новини20300на 11.03.2021
" През целия преход следим един подобен, както към този момент е съвременно да се споделя, политически модел на задкулисието. Но това, което е притеснителното, е, че преди най-малко тези нови планове ги стартираха през пет години, през 10 години, в този момент към този момент започнаха в границите на една година всеки политически сезон да вадят по един нов план. Всеки, който се е занимавал с политика, който знае по какъв начин се образуват партии, структури и така нататък, знае, че софтуерно това е невероятно, в случай че откъм гърба не стоят големи пари и медийни запаси. Просто един човек няма да има шанса да се появи, да го виждат хората, в случай че не е плануван в избрани лаборатории на хора с голям финансов и медиен запас. Няма по какъв начин група обладани от някакъв идеализъм запалянковци да се появи и внезапно да се ситуира за броени седмици като политически план. Да не приказваме, че това е тъпчене на съществени демократични правила. И това, въпреки и под други форми, се прави от всички останали партии “, проучва още седесарят.

“Вярно, в Българска социалистическа партия спазването на въпросните правила е по-скоро някакво рутинно разиграване на демократични процедури, само че въпреки всичко това, което се случва 30 години след 10 ноември, е, че в Българска социалистическа партия само номинално съблюдават някакви процедури по номинации, които имат някаква сравнителна гласност, дискутират се в структурите, съблюдават се някакви механизми. А във всички партии, които имат рекламация, че са демократични партии, че са от хора с европейско мислене, със западно мислене, с демократични функционалности, вътре в самите партии, в самите структури виждаме какви напрежения има и се спускат в последния миг листи, редят се имената до 12 без 5. Това няма по какъв начин да се получи нещо обикновено политически при този метод, при този метод на деяние “, акцентира той.

“Партиите би трябвало да бъдат образец за либерален метод на взимане на решение. Те би трябвало да бъдат институции на демокрацията в България. А в българските партии към този момент виждаме деградация при всички от тях. Лидерите и един кръг хора от управлението в 12 без 5 оглеждат хора, редят листи, вадят претенденти за президенти, за кметове и така нататък Това към този момент стана в България един систематичен проблем и против това няма никаква реакция. Няма по какъв начин да има народна власт в страната и да бъдат предпазени демократични правила, до момента в който самите партии са деградирали като демократични структури. Погледнете по какъв начин е във всички европейски страни, в които има мажоритарна система. Там си знаят претендентите години преди този момент, води се вътрешна полемика, акция и така нататък Дори към този момент се научиха технолозите на правене на тези политически планове да изкарат и да наложат чисто медийно някакъв нов политически артикул и даже целеустремено търсят къс интервал, с цел да не може хората да виждат дефектите и измамата. Защото в случай че изкараш нещо, което явно е изкуствено основано, хора, които нямат сериозна, нямат чиста биография, нямат политически капацитет да се наложат като политици, които разчитат, че в избрана спешна обстановка може да ги наложиш бързо, да излъжеш гласоподавателите, да се харесат, изключително при тази рецесия, в която се намираме в този момент, и разочарованието от всички партии е налице. Целенасочено се търси къс интервал, през който не можеш да забележиш дефектите на продукта, който ти се предлага ", разяснява Сотиров.

" Досега всеки президент е имал някакви политически пристрастия и благосклонности, в това число хора от партийно управление са били избирани, както Първанов – водач на партия, стана президент, само че такова жестоко влизане в партийния политически терен, каквото показва Радев, не е имало до момента, което основава доста съществени проблеми. Включително и скритите му упоритости самият той да бъде някакъв политически водач и да узурпира противоконституционно власт в президентството, която не кореспондира с конституционно заложените пълномощия “, проучва Сотиров и настоящия жител на " Дондуков " 2.

“Той се пробва да влиза в тематики, които са по Конституция приоритет на Народното събрание, на изпълнителната власт. Явно той се пробва – и освен той персонално, само че и целият тоя Държавна сигурност екип, който му написа партитурите, по един нерегламентиран метод да концентрират власт, възползвайки се и наливайки даже масло в допълнение в политическата рецесия и срутва на партиите. И от това той се пробва да изважда дивиденти “, добавя той.

“Но в съответния случай за този план „ Продължаваме промяната” той по-скоро сводничи на избрани олигарси посредством държавното управление, в което тези двама министри, които в този момент вършат партията, бяха назначени, с цел да се случи този план. Той по-скоро е, на пръв взор индикациите са задоволително безапелационни – като някаква сглобка на част от олигарсите, които едно време бяха формирали „ Глобална България “. Няма по какъв начин дългогодишният медиен консултант на Валентин Златев да се занимава с пиара на този план, без това да е глобено от самия Валентин Златев. Който познава нещата, знае, че няма по какъв начин да се случи това без неговата благословия неговият екип да работи за този план. От друга страна виждаме, че медиите на по този начин наречения кръг „ Капитал “ също работят доста интензивно за този план, без да са изоставили „ Демократична България “. Очевидно това е новата инвестиция. Опитват се посредством новия план да създадат едно уголемение, да обзет една спомагателна ниша, която очевидно „ Демократична България “ няма по какъв начин да изземе, даже това да бъде едно предмостие за – в случай че използваме тяхната абревиатура, „ Продължаваме промяната “ – по какъв начин да продължат смяната с Българска социалистическа партия “, чуди се Сотиров.

“Партията, за която в зората на прехода се говореше, че би трябвало да бъде неразрешена, тъй като тя и до ден сегашен не се е разграничила от един незаконен режим, и която докара до всички провали, освен преди 10 ноември, само че и след 10 ноември всички ръководства на Българска социалистическа партия бяха злополука. И в този момент виждаме, по какъв начин към този момент Българска социалистическа партия е партия, без която няма по какъв начин да се реализира тази нова настройка, която се заражда – виждаме какво е говоренето – че Българска социалистическа партия ще се яви един незаобиколим фактор, с цел да се осъществя смяната. Това единствено по себе си е парадокс. Няма по какъв начин с Българска социалистическа партия да бъде продължение на някаква добра смяна. Може да продължи деградацията и сривът на политическата система в България. Очевидно този нов план се прави, тъй като ние виждаме от анонсите на неговите водачи – те нямат проблем да поддържат Радев “, споделя още Иван Сотиров.

“Докато от „ Демократична България “, дотолкоз, доколкото измежду последователите й и някои от деятелите на „ Демократична България “ има хора, които бяха част от демократичната общественост – аз не употребявам термините „ ляво “ и „ дясно “, тъй като те в България са тотално компрометирани – само че хора, които принадлежат към демократичната общественост и към момента имат една реакция по отношение на партньорства директни с Българска социалистическа партия, по отношение на поддръжката на Румен Радев, който е нещо, което всички ние сме отричали през годините: един явен артикул на „ Държавна сигурност “, един промосковски президент, който се държа по един позорен метод и на срещата с Руския патриарх, който през целия си мандат ще остане с това, че той искрено ходеше да лобира за събаряне на глобите от Кремъл, които са наложени поради експанзията в Крим, вместо да отстоява българския народен интерес. Дори няколко пъти изпадна в комична обстановка. Да не приказваме за парадокса да отиде тъкмо в Полша на публична среща и да лобира тъкмо пред поляците за свалянето на глобите към Кремъл. Това просто нямам думи да го квалифицирам като държание ", разяснява Иван Сотиров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР