Не много хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад

...
Не много хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад
Коментари Харесай

Иска ли Илон Мъск да притежава сръбска земя за €70 милиона?

Не доста хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад за минерална вода Minaqua е притежател на вкусен аграрни парцел " Доза Джердж " в Бачка Топола, написа локалната медия eKapija. Това е имот с над 1500 хектара от най-качествената поливна земя в Сърбия.

Какво общо с това има Илон Мъск?

Компанията Tesla Motors, благосъстоятелност най-богатия човек в света, се е свързала с производителя на минерална вода от Нови Сад с молба за съдействие, което ще включва закупуване на част от компанията, пишат сръбските медии. И допълват, че американският милиардер ще придобие и част от земята.

Теренът се намира тъкмо до автомагистралата Нови Сад-Суботица и жп линията Белград-Суботица. На въпроса за коментар, насочен от сръбския портал B92 към Саня Белица от Minaqua, отговорът е подобен:

" Вярно е, че " Доза Джердж " е специфичен икономически индивид, благосъстоятелност на " Minaqua ". Ние обаче не знаем какви тъкмо са желанията на господин Мъск. Водят се договаряния, само че ние сме длъжни  все още да пазим безмълвие ".

Ако Илон Мъск в действителност придобие част от компанията за минерална вода, наред с богатат на йод вода, той ще получи и земята около автомагистралата. Тя е на стойност над €70 милиона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР