Не много хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад

...
Не много хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад
Коментари Харесай

Илон Мъск купува фирма за минерална вода в Сърбия

Не доста хора знаят, че сръбската компания от Нови Сад за минерална вода Minaqua е притежател на вкусен аграрни парцел " Доза Джердж " в Бачка Топола, написа локалната медия eKapija. Това е имот с над 1500 хектара от най-качествената поливна земя в Сърбия.

Какво общо с това има Илон Мъск?

Компанията Tesla Motors, благосъстоятелност най-богатия човек в света, се е свързала с производителя на минерална вода от Нови Сад с молба за съдействие, което ще включва закупуване на част от компанията, пишат сръбските медии. И допълват, че американският милиардер ще придобие и част от земята, цитира money.bg.

Теренът се намира тъкмо до автомагистралата Нови Сад-Суботица и жп линията Белград-Суботица. На въпроса за коментар, насочен от сръбския портал B92 към Саня Белица от Minaqua, отговорът е подобен:

" Вярно е, че " Доза Джердж " е специфичен икономически индивид, благосъстоятелност на " Minaqua ". Ние обаче не знаем какви тъкмо са желанията на господин Мъск. Водят се договаряния, само че ние сме длъжни все още да пазим безмълвие ".

Ако Илон Мъск в действителност придобие част от компанията за минерална вода, наред с богатата на йод вода, той ще получи и земята около автомагистралата. Тя е на стойност над €70 милиона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР