Не мисля как оставката на говорителя на ЦИК би повлияла

...
Не мисля как оставката на говорителя на ЦИК би повлияла
Коментари Харесай

Премиерът Донев не смята, че сборното броене ще доведе до манипулиране на вота

Не мисля по какъв начин оставката на представителя на ЦИК би повлияла на честността на изборите и на резултатите от тях, сподели служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти. Донев беше посетител на 36-ото съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България.

Донев съобщи, че в Министерство на вътрешните работи се поставят старания по тази причина купеният избор, корпоративният избор и всички практики, които са свързани с непочтеност в осъществяване на изборите, да бъдат превантивно прекратени. Според него в пълномощията на ЦИК е да си избере нов представител, в случай че досегашният не може да извършва тези функционалности.

Според служебният министър председател няма опция за манипулиране на вота - на хартиения и машинния и на резултатите при сборното записване на двата вота, както реши ЦИК през вчерашния ден.

Но би било добре да се записват настрана, с цел да се види какъв е делът на хората, които са предпочели да гласоподават машинно. Донев не вижда проблем в решението на ЦИК в тази област.

На въпрос по какъв начин ще се реализира видеонаблюдението, той сподели, че ще бъде извършена транспарантна процедура, тъй че всички механически средства, които подсигуряват видеозаснемането на броенето, ще бъдат одобрени и избрани от съответната комисия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР