"Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста

...
"Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста
Коментари Харесай

Дончев: Не мисля, че Красимир Живков ще остане на поста си

"Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли подозрение във връзка с някой от висшата власт - той би трябвало да бъде отхвърлен ". Това съобщи пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител по отношение на ареста на заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, който дружно с някогашен шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен и още четирима души са разследвани за присъединяване в незаконна група за импорт на рискови боклуци, главно от Италия.

"Щом има данни за осъществени закононарушения, били те и от висши държавни служители, би трябвало да бъдат взети ограничения ", добави вицепремиерът Дончев.

Зам.-министър Живков е арестуван с още 5 души, взели участие в незаконна група за импорт на отпадък от Италия

На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител отговори, че не знае, само че беше безапелационен, че не е конфигуриран от бизнеса като заместник-министър, а е препоръчан от някоя от политическите сили, само че посочи, че не знае тъкмо от коя.

"Ако страната оказва поддръжка на някой тип бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. дава се безплатно финансиране, трансформира се законодателството, само че друга държавна поддръжка не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана поддръжка ", разяснява Дончев във връзка подозренията за "съпорт " от Живков за бизнеса с боклуци.

Бивш началник на Министерство на околната среда и водите с забавни разкрития за задържания зам.-министър Живков

В подтекста на паметните мемоари, публикувани от предприемача Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, на който прокуратурата повдигна 18 обвинявания, вицепремиерът разяснява, че става дума за диалог сред двама предприемачи:

"Всеки може да дава обещание някакви неща от името на страната. Това не е ангажимент на някоя държавна институция ".

Божков с следващ обезверен опит да плете интриги, намеси и Домусчиев

Според него е обикновено всеки по-голям бизнесмен да търси контакт с представител на страната, само че това би трябвало да се случва в границите на закона и страната да не се отнася неравнопоставено към един бизнес за сметка на различен, както и за сметка на данъкоплатците.

За налозите и справедливостта

"Несправедливо е хората, които получават по-големи доходи, да бъдат наказвани за това. Те и в режим на плосък налог заплащат повече ", съобщи Дончев. По думите му няма потребност от смяна на данъчния модел.

"В годините обратно тази система, с някои леки корекции, е потвърдила, че работи. В удобни години подтиква икономическия напредък и задграничните вложения. Има максима, че в случай че нещо работи, не го пипай. Според мен тук опити не би трябвало да бъдат правени ", безапелационен беше вицепремиерът.

Решението за понижаване на Данък добавена стойност за ресторантьорите Дончев дефинира като противоречиво, взето след доста разногласия.

"Аз бях срещу, тъй като дава късмет за рестартиране на дебата за смяна на данъчната система и лавинообразни искове за диференцирани ставки по Данък добавена стойност за разнообразни типове артикули и сектори ", изясни той и посочи, че това е краткотрайна мярка за подкрепяне на ресторантьорския бизнес.

Експерт: По-ниското Данък добавена стойност е утешение и вяра за заведенията

Мярката "60/40 " работи, счита той.

"Това го потвърждава ползата към нея. Тази мярка ще работи толкоз, колкото е належащо. На първо време до месец септември, тъй като подозираме, че икономическите компликации след пандемията занапред предстоят ", сподели Дончев.

За "Държавна петролна компания "

"Предложението, както беше наречено за държавни бензиностанции, е с съществена цел да бъдат обезпечени спомагателни количества в данъчни хранилища, притежавани от страната, което ще помогне пазарът на горива да стане и по-либерален, и по-конкурентоспособен. това е изцяло в синхрон с европейската политика в областта на енергетиката ", съобщи Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

По думите му повече данъчни хранилища ще даде повече шансове за дребни и огромни продавачи на горива да вземат участие на пазара и той да бъде по-конкурентен: "По-конкурентен пазар значи по-ниски цени за потребителите ".

Според него дали ще има държавни бензиностанции за продажба на горива на дребно не е най-важното.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР