Не мисля, че темата РСМ в момента е на дневен

...
Не мисля, че темата РСМ в момента е на дневен
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Няма промяна в позицията и поет ангажимент за ветото на РСМ, няма и задкулисни разговори

Не мисля, че тематиката РСМ сега е на дневен ред, разяснява той обявата на Слави Трифонов
„ Както знаете обединението реши да излезе с две номинации за избор на гуверньор, тъй че сега няма напрежение. Двамата кандидате са показали своите концепции. Имаше чуване в бюджетна комисия и сега вършим съвещания с обособените парламентарни групи, с цел да търсим поддръжка “. Това съобщи ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров в коридорите на Народното събрание по отношение на зародилите пробойни в обединението във връзка избора на за нов шеф на Българската национална банка.

„ За мен е значима поддръжката на обединението. „ Демократична България “ излязоха с декларация, че ще поддържат моята номинация и кандидатура. Провеждам диалози и с Българска социалистическа партия. Те ще вземат своето решение на съвещанието на групата идната седмица. Имахме доста положителни диалози с тях и за мен е приоритет да имам поддръжката на обединението “, акцентира Гюров.

Той уточни, че няма учредения да си отдръпна кандидатурата.

Гюров разяснява и обявата на Слави Трифонов във Facebook от през вчерашния ден, в която водачът на Има Такъв Народ приканва премиера да ревизира отношението си към избора на нов шеф на Българска народна банка.

„ Ще би трябвало да питате господин Трифонов какво има поради. Аз виждам, че той е поставил тематиката за моята номинация в пакет с решение и мнение по отношение на Северна Македония, което не мисля, че сега е на дневен ред. В момента има други значими неща, които обсъждаме в комисии и в пленарна зала. Както знаете идната седмица на второ четене влизат измененията в Закона за правосъдната власт, с които желаеме да закрием Спецсъда “, уточни той.

„ Аз не мисля, че вчерашния пост има отношение по отношение на гласуването за Българска народна банка и изхода за гласуването. Естествено и двамата претенденти показаха пред всички своите визии за развиването на Българска народна банка и за мен е добре, че се виждат ясните разлики в концепциите, които сме показали и това, което имаме намерение да вършим в националната банка. Така че, на този стадий не мисля, че има някакъв проблем “, акцентира ръководителят на най-голямата парламентарна група.

На въпрос дали министър председателят Кирил Петков е поемал някакъв ангажимент за повдигане на ветото за договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз.

„ На този стадий, както споделих, тематиката не е на масата. Обсъждат се разновидности. Знаете, че има ясна поръчка, че договарянията ще не престават с отчитане на уговорките, които сме поели, без да вършим промени в позицията. Няма подобен стихотворец ангажимент от наша страна. Задкулисни диалози няма. От самото начало на тази коалиция сме посочили, че диалозите се водят намерено и с причини, когато има опция и пред обществото, и пред медиите, тъй че няма задкулисие. Има интензивни съвещания с оглед отбрана на националния интерес ", увери Гюров.

Другият претендент за нов шеф на Българска народна банка и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански също не има намерение да отдръпна кандидатурата си за гуверньор на националната банка.

Краткият си коментар Каримански направи в коридорите на Народното събрание пред публицисти. Шефът на бюджетната комисия в Народно събрание не отговори на повече въпроси, а влезе в парламентарния кабинет на Има Такъв Народ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР