Не мисля, че сме сбъркали с предложението да отпадне машинното

...
Не мисля, че сме сбъркали с предложението да отпадне машинното
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в нов спор за машинното гласуване

Не мисля, че сме сбъркали с предлагането да отпадне машинното гласоподаване, тъй като по време на европейските избори бяха регистрирани много съществени проблеми, свързани с гласуването на тези машини. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия националният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

,,Не мога да се съглася, че машините са били скъпо наслаждение, защото парите не би трябвало да бъдат проблем за страната, тъй че финансовите причини не са били аргумент за премахването на машинното гласуване'', добави още Ненков.

По думите му комбинацията сред двата разновидността да се гласоподава и машинно, и с хартиена бюлетина ще бъде пагубно.

,,ЦИК пусна социална поръчка в последния вероятен миг, което оскъпи наема на машините. Освен това машинното гласувана е метод да бъде решен казусът с недействителните бюлетини'', изясни по тематиката зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Христо Проданов.



,,Нека от ГЕРБ да обяснят каква е разликата сред избора за кмет и избора на президент? И двата избора са напълно мажоритарни, като и на двете е допустимо да има втори тур сред двамата участници'', уточни още Проданов.

,,Проблемът е в това, че когато партиите губят, стартират да търсят всякакво опрощение, а изборният развой вместо да се облекчава, той става все по-сложен'', означи в допълнение Александър Ненков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР