Не мисля, че след нас е потоп. Има и други

...
Не мисля, че след нас е потоп. Има и други
Коментари Харесай

Продължаваме подмяната или как новите ще управляват държавата

" Не мисля, че след нас е потоп. Има и други гении ", твърди ръководителят на Политическа партия Кирил Петков> Ритуално политическо самоубийство. Това съставляват всъщност записите от среднощното съвещание на Националния съвет на Политическа партия. Само че този път камикадзето " Продължаваме промяната " няма единствено да слезе от политическата сцена, а воглаве с изброените партийни играчи в записите, огласени шумно от Радостин Василев. Прошка няма да има, само че и катарзис може да не последва, в случай че мързеливото публично мнение не се стресне най-сетне. По нищо не проличава, че от тук нататък " България няма да е същата ". Напротив. 
Смяната на мисловната парадигма, на демократичния егрегор, че всеки сульо и пульо с марката " Харвард " на челото може да ръководи страната, стига да е утвърден от метрополията, " посолството " и " посолствата ", е може би най-сложното упражнение, което българското общество би трябвало да направи. Оттук нататък. 
" Записите " обаче би трябвало деликатно да се прочетат от всички, за които истината е пътят към свободата. Свободата от олигархията и мафиозните структури, изкристализирали при започване на 90-те и основали своя безусловно нефелна и гнила политическа каста, посредством която точат бюджета и евросредствата. До през вчерашния ден всичко някак им се разминаваше.
Затова ДУМА разгласява най-скандалните моменти от записите с плахата вяра, че този път на истината в тях, въпреки грозна, гола и противна, няма да бъде подмината за следващ път от публичното внимание и ще послужи за урок на всеки виновен гласоподавател. 
Прословутият запис на Радостин Василев, който стана причина ГЕРБ да замразят договарянията за кабинет с ПП-ДБ и сложи големи въпросителни пред опцията за образуване на постоянно държавно управление през втория мандат, е изработен на Националния съвет на " Продължаваме промяната " предходната седмица. Форумът се организира онлайн и стартира в 22:13 ч. като Кирил Петков изяснява, че се събират. тъй като " желаеме да го създадем по най-правилният метод ". 
За договарянията, държавното управление и злословия за ГЕРБ:
Кирил Петков: Разговорът се организира: Мария, доста те разбираме, че доста искаш, само че няма по какъв начин да се случи. Официално, общително, няколко часа се въртя, въртя всякаква опция. По едно време й казахме: " Добре, бе, в случай че ти си вицепремиер без портфейл, единствено като алтернатива да пробваме? ". И тя отхвърли безусловно. В нейния свят тя се усеща много прецакана, тъй като си даде еврокомисарската позиция без да стане министър председател. Цялата концепция бе да стане министър председател. В последния миг Корнелия издърпа поддръжката. Сутринта, когато са говорели е имало поддръжка - следобяда към този момент я нямаше.
Нейният мъж (на Габриел) е трети в ЕНП и нейният кум е индивидът, който е почнал цялата партия и нейният свят е в Брюксел. В началото си мислехме, че е просто една калинка, а Бойко взема решение всичко. В случая е малко по-голяма играта. Големият контакт на ГЕРБ е с ЕНП. Изглежда доста ужасно и за ГЕРБ, в случай че те са я поканили и след това са я върнали и нищо не се е случило.> Тя има много мощна вътрешна упоритост и не може да се види в никаква друга роля с изключение на министър председател. Има две неща, които са плюс - не може да я изхвърлят от рейса когато и да е, тъй като е външният контакт на ГЕРБ. Не е била тук от доста години и не е типичният ГЕРБ с корупционните схеми и благоприятни условия, които се асоциират с тях.
В ГЕРБ има много вътрешно напрежение и злоба.
Те събраха 116 депутата, само че Корнелия се запъна, че няма да пусне нито един народен представител, ние няма, " Възраждане " - също. Някой приказва с Костадин, той споделил: " не съм вманиачен ".
Експертният кабинет Борисов сподели: " Аз не го желая ". Говорихме за Илиян Михов, тъй като е печен, който дава за министър председател, който и ние му имаме доверие. Той (Борисов) вика не го знаем, вие не го знаете доста добре, той не е в България и нe знае какви са ситуациите. Най-големият проблем - изкарвайки Мария и вашите политическите отвън играта, това ще води до всевъзможни проблеми. Каза: " Аз не желая Асен да е отвън кабинета, другояче единствено навън да бие по нас, да сложим Мария Габриел хоум офис да написа - единствено да написа от заран до вечер на външните водачи ".
Ако отидем на избори при започване на септември, ГЕРБ и ПП-ДБ - в случай че изобщо сме с обща коалиция, ще сме с по-малко от 121. Ще сме пред същата алтернатива, само че Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия ще би трябвало да влезе в играта.
Мария Габриел се разплака съвсем, с влажни очи. Каза: " Аз си потеглям, това не мога да го направя ". С Борисов усетихме, че това му е тесла, поради него си. Нейният свят не е България. Не се правеше на забавна.
Ние държим бушона първите 6 месеца. Тука Христо се намеси: " Искам тези първи 6 месеца да променим и конституцията ". Христо не може да обещае Движение за права и свободи, може да обещае своите гласове. Христо, ти се договаряй, в случай че можеш с Движение за права и свободи. Аз ти подсигурявам, че нещата, които кажеш, ще имаш гласовете от нас.
Асен Василев: Ако отидем на избори, не е ясно дали ще отидем с Демократична България. Ако отидем на избори без Демократична България, няма да се борим за първо място, а вероятно за трето.
Николай Денков: След първата вреда би трябвало да можем да си тръгнем с гръм и тропот, с цел да е ясно, че каквото сме могли, сме създали и не зависи от нас крайният резултат. Хубавото е, че аз съм го правил в някакъв дребен вид преди време, знам какво е. Има си малко предварителна подготовка, медийна подготовка и най-после, в случай че има задоволително добра изненада, в действителност се получава.
Интересът на Борисов да смени основния прокурор съответствува с интереса на страната да се промени системата. И може да комбинираме тези два интереса.
Кирил Симеонов: Плуваме в неразчертани води, никой не знае какво ще стане. Ние обещахме държавно управление на малцинството, това което слагаме на масата, е коалиция. Говорил съм с координатори на смяната, които са ми казвали, че когато има коалиция с ГЕРБ, на идващия ден няма да има кой да отвори офисите. Ще претърпим електорален армагедон. " Промяната " към момента няма корав електорат, на следващия ден може да изчезнат тези, които ни поддържат. Хвърляме локалните избори под рейса. Това няма по какъв начин да го продадем по никакъв метод.
Мъжки глас: Всяка целувка с тази организация ще е пагубна. Ако ние имаме 20 трика в ръкава, те имат 250, локални структури и феодали, сили, които ще ни завладяват от вътрешната страна.
Петър Кулински: Над 90% от хората са дали своят вот с концепцията в никакъв случай да не влизаме в коалиция с ГЕРБ. Това подменя вота на гласоподавателите. Независимо какъв брой министри имаме, министър председател Габриел значи, че в миг, в който Борисов се почувства мощен, тя подава оставка, ние отиваме на избори и сме завършили.
Асен Василев: Изпълнителният съвет е split in the middle (разделен по средата). 
Кирил Петков: Не напълно. 7 са " за " 3 са срещу и 3 са въздържали се. Не е добре да не взимаме решение след всичко това. Трябва да вземем в този момент решението. Утре Ники и Габриел ще договарят. Другото е, че в този момент се приготвя едно решение, което ще ни даде опция да режем колбаса малко повече - да вземем за пример, девет месеца държавно управление, или пък Изборния кодекс - да кажем: " Бойко, имаме условия. Националният съвет ни постави условия ". Има огромен риск, като предложим тия условия, да свърши тоя гейм, но в този момент, без да вземем решение, не е добра тактика.
За ролята на Мария Габриел и " изпирането " на Бойко Борисов:
Кирил Петков: Малко като заложник в наше държавно управление, което да ни дава някаква гаранция, че няма да бъде съборено.> Сега ядем крепко пердах, късат се ризи - " вие сте предатели на живота ни ", само че залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде министър председател. Борисов се изпира през този вид, няма две отзиви, тъй като ще е съдружно, макар че ние ще споделяме, че е единствено Мария Габриел, а тя не е била в България, няма ресурсен сектор.> За чистките в службите и администрацията: > Асен Василев: Срокът за наш кабинет може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни разреши да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президента от места и да свършим някаква работа с Шенген и еврозоната, и с проекта за възвръщаме, въпреки че последното ще е по-малка част....Чистката е говорена с всички, които желаят да стават министри, че законно, нелегално - би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции, шефове на районни структури и на организации първите две седмици. Донякъде това ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ.> Ако покажем междинен пръст на ГЕРБ тая вечер, на изборите ще качим, дори и да се разделим с дебетата. Това, че ще качим от държание, не е ясно дали няма да загубим по други способи. Но в този момент сме в win win обстановка.
Обратно в ръководството ще може да създадем някои неща, които са необратими в по-дългосрочен интервал за България, само че цената е, че ще загубим съвсем всички локални избори. Но най-малко локалните избори ще ги вършим с наше Министерство на вътрешните работи.
Това е най-хубавата договорка с ГЕРБ...
Ние желаеме да разкараме Гешев, да ограничим президента и тогава да се върви на избори. Местните избори желаеме да се вършат с полиция, която ние направляваме, или такава, която управлява президента?
Ако някой желае да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (за чистката в администрацията), включително дори го гонят него персонално юридически, аз персонално ще имам срещу този човек да е министър в този кабинет.
Николай Денков: Аз съм по-скоро в другия завършек на спектъра. Бяхме почнали работа с Лена в подготовка за подобен развой. В образованието сме подготвени. Трябва да се работи проблем по проблем.
Кирил Петков: Ще се направи ръб за назначения в регулаторите. Имаме сделка, че нито ГЕРБ, нито ние сами можем да си назначим регулатори. И по този начин се опитваме най-малко да филтрираме, тъй като с 64 няма по какъв начин да налагаш.
Асен Василев: Вторият ешалон е напълно наш, тъй като зависи напълно от премиера.
Кирил Петков: Службите Борисов също желае да ги вземе от президента. Как може да се измъкнем да не са негови: да кажем, че желаеме външни консултанти да ни оказват помощ да структурираме. Тези външни консултанти да не са какъв да е. Това ни дава късмет да почистим съветския актив, който е влезнал надълбоко. Там не сме сами, там сме и с външните сътрудници.> Асен Василев: По предложение на министър-председателя Народното събрание ще утвърди ръководители на ДАНС, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ДАР, НСО, ДАТО, мисля, и военно, не знам дали ще опитваме. Това са наши хора, които са избрани от посолството, дори имената са синхронизирани с посолствата.
Докато не отстранят Гешев като основен прокурор, не мисля, че Борисов желае да върви на избори...
Областните шефове са наши. Всичко е наше. Ние си назначаваме. Те не са поискали нищо, с изключение на да ни прегърнат. Не мисля, че Габриел ще тръгне да ги сменя, има това право. Ще се изговори.
Нямаме съглашение за помирение.
Дали ще се смени незабавно Регионална инспекция за опазване на околната среда или горските, не мога да кажа, там евентуално има нулева подготовка.
Мирослав Иванов: Могат да си обезпечат друго болшинство.  Хората си назначават техни хора - на " Възраждане ", Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия - тия, които си се схванаха за комисиите и ни изхвърлиха нас зад борда. Казваме - шом не избирате нашите, подаваме си оставката. И оставаме като излъганото овчарче от ГЕРБ и засмукани от тази горчива целувка на мафията. Нямаме огромен лист от хора, които да сложим тук-там. Ще се блокира подготовката за локални избори. Може би ще се наруши основаването на структури.
Борисов си играе играта в дълготраен проект. Неговите хора имат апетит за власт.
Кирил Петков: Истината е, че за регулаторите би трябвало да измислиме левъриджа в случай че могат да ни метнат, ще ни метнат. Вариант е отсрочване на регулаторите с още 4 месеца и сме в още по-лоша обстановка.Сега пое имаме номинално заричане и може да се вършим на забавни по малкия екран. След идващите избори стоиш до тоалетната на Народното събрание и я заобикалят.> Интелектуалците са 7 до 10%. Това е естествения… Ако пуснеш народа в този момент да се репрезентира вярно, ние би трябвало да сме 10% с Демократична България и всичко. Направихме ала-бала през президента, изгърмяхме един план на Слави, откраднахме… Лека бавно естествения ни развой ще е това.> Кирил Петков: При уволнението на структурите в държавната администрация зама става нагоре. За Министерски съвет ние знаем, че от 460 би трябвало да стана 300.
Асен Василев: В Национална агенция за приходите ще се пренаправи, в " Митниците " ще се пуснат 500 състезания за шефове.
Кирил Петков: Бойко желае да почисти всички калинки на Радев.
Явор Божанков: Чух за шефове на дирекции, че щели да станат част от политическите кабинети. Дали вярно съм схванал?
Асен Василев: Еми, това е едно от предложенията, което да набутаме в закона. Знам, че това ще пречи с Организацията за икономическо сътрудничество и раз и всякакви други неща, само че за нас е по- значимо да почистим и след това да си оправим закона за Организацията за икономическо сътрудничество и раз назад, в сравнение с да не го почистим. За да можем по-законно да ги уволним. Иначе ще си ги уволним нелегално. Един шеф дирекция е част от политическия кабинет и това е " Връзки с обществеността ". Защо да не са и другите?
Явор Божанков: Концепцията преди няколко месеца беше, че няма да вършим това, което са правили ГЕРБ и общо взето - да, неточност беше, че изобщо нищо тук-там не беше пипнато, но това в този момент е другата прекаленост. Държавни чиновници, които към този момент те няма да са държавни чиновници и общо взето цялата администрация дефинитивно ще бъде на 100% политизирана. На мен ми се коства доста коренно.
Асен Василев: Аз персонално във финансите съм си го измислил, по какъв начин да го направя и си имам организационен устав, както и във всички структури във финансите, в " Митници ", и в Национална агенция за приходите, и там АДФИ и по този начин нататъка. Там, където бихме срещнали огромна опозиция, съгласно мен би трябвало да се почисти и то да се почисти стремително. Служебният кабинет го направи без законово съображение, както знаем.
Явор Божанков: Даваме решение на Борисов, при изискване, че не е при нас е горещият картоф. Да го вадим от обстановка преди тя да е пристигнала при нас, няма смисъл. Да си изпие горчивата чаша, да си връща празния мандат, да се гърчи в личен сос и да пристигна за втория.
Местни избори с министър от ГЕРБ са призрачен сън. Местни избори с Радев също, изключително в случай че направи той крачка към локалните избори и вземе властта, става необратимо и му подаряваме страната.
Асен Василев: Ако покажем междинен пръст на ГЕРБ, кажем, че сме решили да не одобряваме това - то ни слага електорално в добра позиция. Има действителен късмет Борисов да избухне, а президентът да прави локалните избори. Дали 2 в 1 или 1+1 едно все тая, тъй като няма да се образува кабинет. Ние имаме късмет да ги спечелим, с какъв брой не е ясно, тъй като сме посочили междинен пръст на ГЕРБ. Но сме пратили за 7 път България на избори.> Това е коалиция, в която вземаме всичко. > Мъжки глас: Условията за промени, кадрови най-много, ще бъдат ли същите и към министрите отвън Политическа партия? Има доста незнайни от същинските ни сътрудници, каквото са " Да, България " и Христо Иванов, съответно нежеланието им да предложат имена за кабинет? Нашият антигерберски електорат няма да тръгне към " Възраждане ", а първо към Демократична България.
Асен Василев: Няма хора от нас, които да отидат в " Да, България " или " Възраждане ". Тази пътека не съществува.
Николай Денков: Единственият въпрос, който ми зададе Хинков е дали ще може да разчисти министерството, не би трябвало да има проблем. Аз се тормозя дали ще има кого да сложим като ги разчистим.> Настимир Ананиев: Или ще се простреляме в капачките, или в главата. Просто се запитвам може ли да го продадем това нещо и по какъв метод. За мен изборното законодателство е преди всичко. И ще мога да продам Габриел, тъй като ще работим на избори, които са почтени. Когато бяхме в Реформаторския блок и сменихме регулаторите, ГЕРБ игра с всички и раздаде на всички от всичко. Не съблюдава нито едно съглашение. Мисля, че блокът би трябвало да има от 12 до 15 индивида. Тогава имаше 4, Движение за права и свободи си взе АДФИ, АБВ си взе, всички получиха. Трябва да подсигуряваме регулаторите, те са с дълги мандати.
Асен Василев: ГЕРБ знаят, че ще има чистка. Те споделиха, че има 3 година да управляваме, тъй че не ги интересува.
Кирил Петков: Чистка от хората на Радев.
Настимир Ананиев: Добре, другото нещо, което мисля, че е значимо - ГЕРБ и Добрев да дадат курбан! Човек като Делян Добрев или някой различен, тези дразнещи детайли да се отдръпват от Народното събрание като знак на благосклонност.> Докога ще продължи съюзът на Политическа партия с ГЕРБ: > Асен Василев: Моите упования са, че това държавно управление ще завърши на 12-ия месец и то като Габриел си подаде оставката. Тогава ще би трябвало да се гласоподава за трети път това държавно управление и ще има центробежни сили.
Моят проект за еврото е сега, в който влезем в държавно управление, със Закона за въвеждане за еврото то да се вкара като паралелна разплащателна валута...
Това държавно управление ще продължи досега, до който Бойко се опасява от Гешев и от президента. Последният ден, в който Габриел би трябвало да е министър председател, това ще е последният ден на това държавно управление.
Кирил Петков: Има асиметрия в тая игра. Независимо кой е министър председател, министрите са наши. Взривът може да се случи от министър председател или министрите в първите 6 мес, или от тези във вторите. Тръгва да сменя зам.- министрите на стопанската система. Тя (Габриел) ги сменя и след това всички министри си подават оставката. И кабинетът пада. Знам какво е да не си с твои министри. Помня какво беше да кажа на Генчовска ела, и тя да каже не мога, тъй като ми забрани Слави, и Тошко.
Милен Матеев: Цялата договорка, която ни се предлага, е да съставим държавно управление, което ще пази имунитета на Бойко Борисов. Това най-малко желаят да изтъргуват от ГЕРБ. Всички неща, които си приказваме, по какъв начин, съставяйки държавно управление, ние ще почнем да отстраняваме схемите, по които са се облагодетелствали ГЕРБ и Движение за права и свободи, и всички свързани с тях лица, съгласно мен наподобяват много наивни. Борисов толкоз години е във властта, тъкмо тъй като храни тези хора. В момента, в който той спре да го прави, или някой разбута схемите, той ще падне, а с него ще паднем и ние, несъмнено. ГЕРБ ще завлече и нас.
Правим една тъмна и подмолна сделка с едни хора, на които няма по какъв начин да имаме доверие, да оцелее Бойко Борисов. Не мисля, че е вярно. Ако сега ГЕРБ са съгласни на такава сделка, за наше държавно управление, това значи, че са в извънредно слаба позиция. Ако ни се е отворил шансът да извадим ГЕРБ от политическата сцена, за какво ние пропущаме този късмет? Този отговор по този начин и не го получих. Ако си стиснем ръцете с ГЕРБ и потънем дружно с тях, няма ли да са още по-силни президентът и " Възраждане "?
Асен Василев: До какъв брой Борисов управлява партията и хората си - към този момент го прави, не е ясно докога. Всеки е трагичен, щото се били видели като министри с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Такива диалози вървят там. Това към този момент Борисов го владее, само че до по кое време - не е ясно. Той има една дребна мръсна загадка за всеки там. Мисля, че ще владее, тъй като в случай че не го умееше, нямаше да е толкоз дълго водач на ГЕРБ. Вие какво си мислите, че те няма да плюят по нас всеки ден ли? Ние сме в общуване вид съквартиранти, не би трябвало да го харесваш. Може да кажеш, че смърди, да му пратиш полиция, тъй като е гръмък, все такива хубави неща. Не чакам Делян да ми каже, че съм му най-хубавият другар.
За Урсула фон дер Лайен: > Кирил Петков: Ако Мария Габриел желае да се потвърди като министър председател и ние в случай че желаеме, шансът за Шенген да стане е много висок. За еврозоната ще е малко по-сложно, тъй като инфлацията ще е отвън нормата, само че също не е невероятно. Днес имах диалог с Урсула (фон дер Лайен) като й зададох тъкмо този въпрос: " Ако ще има опция за такова държавно управление, обещаваш ли да ни пуснеш ". Тя вика: " За Шенген ви е доста огромен шансът, за еврозоната - би трябвало да го измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите, всмисъл - да влезете в рамките ". И аз споделих: " Може ли да мислим за инфлация, която да е минус резултата на Украйна? " и тя вика: " Не ме цитирай, само че ще се опитам да ти оказа помощ ". Изглеждаше, че за тях не е неприятна концепция...
Само един коментар от Джеръми, тъй като го питах през вчерашния ден какво мисли - всичко зависи от това дали в тоя интервал, в който управлявате дружно, сте постигнали положителни резултати за хората, всички ще ви простят колкото и съдружно да наподобява.
Имаше дъжд от всевъзможни водачи, които ни звъняха по телефоните. Включително и от Г-7 сега - и Урсула, и Шарл Мишел ми звъняха през вчерашния ден и днеска. А са на Г-7 и има други проблеми, допускам.> За Румен Радев и Иван Гешев и подвластен ли е от тях Бойко Борисов: > Асен Василев: Бойко ще пусне всевъзможни под рейса, с цел да си избави кожата. Бойко няма да отбрани един подкупен. Не заради друго, а тъй като знае, че го гледат под лупа и извън, и от вътрешната страна. И има едни прокурори, дето са му тръгнали по петите. Ще би трябвало да отбрани себе си, ще вдигне ръце и ще каже: " Аз не знам, оправяйте се! ".
Кирил Петков: Единственият вид ГЕРБ да паднат е не е да излязат неприятни истории за Борисов, а в случай че Радев тръгне да бие с Гешев дружно по Борисов.> Стою Стоев (шеф на правната комисия в парламента): С притискането на Гешев с бързото приемане на Наказателно-процесуален кодекс имахме очакване той да се задейства. Само връзката на Борисов с ЕНП ли ни е гаранцията, че той няма да си хвърли Габриел под рейса, сега, в който Гешев се смени?
Асен Василев: Бойко знае, че и да няма основен прокурор, все ще има прокурор, който ще го проверява. Но като не основен и не разполага с толкоз доста власт, може би ще успее да се оправи със правосъдната власт. Той сподели: " Еми те нали, от чужбина даже ще ме пазят, тъй като съм им значим да има държавно управление. Както пазят Сашо Николов - има повдигнато обвиняване и на идващия ден бе поканен на банкет в американското посолство ". Той хвърли ли едно държавно управление под рейса и върне ли властта при Радев, към този момент никой няма да го пази.
Гешев може да извади нещо против Бойко. Не знам какъв брой юридически читаво ще е.
Асен Василев: Ако Гешев повдигне обвиняване против Бойко за Барселона, привикваме народен съвет. Всеки да гласоподава както го влече. Не мисля, че едното има връзка с другото.
Глас: В тази игра влизаме с безспорен нарушител да го защитим. Не става дума да се закрепим и да ставаме като партията на генерала или Христо Иванов, които живеят поради самото оцеляване, само че в случай че умрем бързо не оказваме помощ на страната.
Глас: Не намерихме нищо за другите министри на ГЕРБ, а единствено за Бойко, тъй като тогава прокуратурата опъваше чадър върху тях. ГЕРБ не може да си разрешават да няма парламент, тъй като им би трябвало да проработи механизмът за премахване на Гешев. Ако отидем на избори най-малко 6 месеца Гешев ще се вихри. Не знам дали Бойко може да си го разреши. Може да си подобрим договорката единствено.
Глас, Коце: Може да се промени тактиката на Гешев освен против Бойко, а да се обърне и против нас. Асен Василев: Той ще се обърне против нас по този начин или другояче. Със сигурност, с цел да не се каже, че е единствено против Бойко и е политически стимулирано. Водил е и каузи против Бойко с концепцията да го оправдае. Не може толкоз елементарно да обърне делата. Удари и Руди.> Кирил Петков за Радев: Най-хитрото нещо е да му махнем службите, да му махнем пълномощията и да го оставим там, където е. Ако го импийчмънем, няма да има по-голяма спекулация, тъй като ще си започва самичък политическия план. Ще си стане кралицата на Англия за безконечни времена.> Говорено е за службите, че ще бъдат заменени, в случай че сме в ротация. > Асен Василев: Даже имената са синхронизирани с посолства....
Единственото, което се промени е, че вдигнахме температурата на казана. Единствената причина Бойко и Гешев да се стрелят е, че написахме в ПВУ, че би трябвало да има закон за правосъдната власт. Година и половина по-късно схванаха, че няма по какъв начин да вземат има пари, в случай че го няма, а има напън и от Европа, и от Съединени американски щати. И Бойко като е заречен на посланиците, че ще го извършва, и цялата кочинка се разтропа...
След като ПВУ влезе за разглеждане в предишния парламент, те го неодобряваха. След това му се случи Магнитски 2 (на Борисов) и той отиде при посланиците и даде обещание да го одобряват. Делян Добрев и Борисов даже желаеха да привикват Народно събрание по време на предизборната акция.
Мирослав Иванов: Гешев рано или късно ще бъде заменен. И ГЕРБ доста го желаят, тъй като Десислава Атанасова да пристигна в петък три пъти до нашата ПГ да ни каже: " Айде, какво вършим, това не е било. Като сме имали държавно управление нашите сътрудници не са идвали 3 пъти да ни питат нещо да се случи. Десислава Атанасова идва 3 пъти в границите на 2 часа. Очевидно е, че Гешев си отпътува. Кой идва? Няма да пристигна някой почтен, тъй като не е оферта за ГЕРБ. Те ще си изберат различен.
Кирил Петков: Опитахме да заходим наляво, неосъзнавайки, че цялата машина на Радев и цялата страна е работила за нас. Почувствахме се някакви гении, а то цялата машина е работела за нас. Което повече не е работило.> Асен Василев: Правителството няма да падне преди локалните избори, Бойко не желае Радев да ги прави.
При откриването на залата в Бургас кметът на ГЕРБ предложения президента и не предложения Бойко. Кметът на ГЕРБ предложения президента, само че не предложения хората му и нито един човек от ГЕРБ, тъй като той ще е самостоятелен претендент към Радев. Под едната ръка Радев е хванал Гешев, под другата - Копринков. С едната ръка ги подкупва, с другата ги заплашва. Това сега се случва на безусловно всички герберски кметове.
Вместо да имаме ГЕРБ 25%, ще имаме ГЕРБ - 15%, и 10% прокремълска партия на Радев с локалните кметове. Тези хора, които кметовете ги държат, те няма да дойдат при нас. Посмъртно.Те си вървят като крепостни с кмета. Радев е тръгнал да пазари кметовете на ГЕРБ един по един. Някои от тях се асоциират с него, не с ГЕРБ. Ако Радев в този миг държи и полицията, това ще направи нещата по-лоши. Те желаят относително почтени избори и знаят, че нашата полиция ще направи относително почтени избори. Ако Радев прави избори, той ще ги направи нечестни в посока Радев. За първи път ГЕРБ имат полза от почтени избори, тъй като няма да държат полицията и службите. Това е мачът.
В 90% от територията на страната ние на локалните избори не участваме, с изключение на като непряк наблюдаващ. Ако сме във властта, това може и да се промени на някои места. Но в случай че не сме във властта, локалните избори ще бъдат решени сред структури, които Радев подкупва и заплашва с Гешев, и едни структури, които ГЕРБ държат сума време с техните способи, които са същите.
Правихме разбор за Хасково. Имаме над 50% от вота, който е следен. Ако ще създадем най-гениалната акция с най-гениалния претендент, няма по какъв начин да минем 50% и да спечелим на балотажчето. От 30 година кметът на Хасково на балотаж се избира от Движение за права и свободи. Ако желаеме да създадем каквото и да е, би трябвало да разчукаме тази конструкция на гласовете. Но не като Радев - да удари няколко гербера, и да вземе тези гласове за себе си.
Кирил Петков: Не е в този момент моментът за импийчмънт. Импийчмънтнем ли го в този момент, на следващия ден автоматизирано имаме най-голямата партия. Взимаме му службите и властта. Трябва да го държим на повърхността, друго е да си подадеш самичък оставката да правиш партия - наподобява гадно. Ако ние го праснеме...
Той (Борисов) не отваря вариантите, тъй като знае, че единствено ние можем да го изперем. Може да се вършим на забавни по малкия екран и да приказваме за кавалерски сделки. Направихме леко " ала-бала " през президента.> За имунитета на Бойко Борисов: > Кирил Петков: Ако вдигнат обвинявания на Борисов. Не споделям, че това е наше предложение или решение, само че Христо Иванов даде предложение и то е Ц споделяме, че се прави комисия по имунитети, тъй като евентуално няма да е единствено на Борисов. Идеята е да се каже, че тази комисия работи до момента в който се смени конституционната промяна и се употребяват европейските стандарти за повдигане на имунитет. Това ни купува някакво време.
Това може би е задачата на живот на Христо - да сменим конституцията. Тя ни е забита от 30 година насам и не се е трансформирала.
Това решение може и в следствие. Оставка за Борисов - не, той има голямо его. Химера е да си мислим, че той си потегля.
Асен Василев: Борисов се вижда като началник на външна комисия в Народното събрание.
Кирил Петков: На него (Борисов) ЕНП не му е единственият проблем - американците са му втория. Не може напълно да скъса синджира и да хапе като оглупял. Ще се опива да се подмазва оптимално. Просто мъжът на Мария Габриел ще каже: " Това е идиотът, който прецака жена ми " и това ще се приказва в Брюксел. В Брюксел моралът не е единственият аршин, по който се правят оценка хората.
Христо доста желае, само че дали ще го продаде на неговите хора? Христо през днешния ден сияеше с концепцията за конституционна промяна, което е фантазията на живота му.
Движение за права и свободи знаем какъв брой да им имаме доверие. Карадайъ през днешния ден споделил: " На мен не ми трябват министри, а почитание ". Сигурно ще се наредят едни компании - бебета на Караджов и ще се стартират едни филми на ужасите. Това ще е обособена борба и филм. Христо пое уговорката за поддръжка там. Нямаме концепция по какъв начин ще го отиграят.
Асен Василев: Ще играят безшумно и откъм гърба...
Идеята на Христо Иванов е да се вкара европейски устав от Екологичен потенциал, което значи, че най-малко 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в някаква комисия, която ще преглежда всички доказателства лист по лист и перо по перо.
Мъжки глас: Вчера Доган е отдръпнал поддръжката за Бойко. Това са си вътрешни работи.  Има Такъв Народ са разбрали и те ще създадат същото, тъй като ще са смешни като единствените, които могат да гласоподават държавното управление. И Слави излиза чист. Защо Доган се е отдръпнал, е друга тематика.
Асен Василев: Има Такъв Народ бяха договорили Гроздан Караджов да е на Министерство на регионалното развитие министър и допускам, че Бойко през днешния ден им е споделил, е няма да се получи.> За Движение за права и свободи и измененията в конституцията: > Настимир Ананиев: Има ли сделка, че ще натикаме Движение за права и свободи в ъгъла?
Асен Василев: Това няма да се случи, тъй като Христо, не поради ГЕРБ, а поради благите ни съдружни сътрудници които желаят да правят…
Настимир Аананиев: Христо е ял тези хурка към този момент през 2017 година, когато пропадна историческия компромис.
Асен Василев: Христо през днешния ден се обади на Карадайъ, с цел да си приказват за конституционни промени.> Настимир Ананиев: Карадайъ ще му сменят главата. До идващите 4-5 седмици ще има нов ръководител на Движение за права и свободи. Но това не е значимо, значимо е друго - сега ние, в случай че не предприемем нищо, какво ще се случи?
Милен Матеев (бивш началник на правната комисия): Като правист не мога да приема тази ротация, която е безусловно противоконституционна, както беше и ротацията с ръководителя на Народно събрание. Променяме конституционния модел, в който се случва властта в една демократична страна с една подмолна сделка. Това е голямо леке върху Политическа партия. Не мисля, че Движение за права и свободи ще стоят безучастни и ще гледат по какъв начин изпускат схемите си.> Руската заплаха: > Асен Василев: Кой министър ще прави избори и дали има значение - имаше ли значение дали Рашков или Демерджиев ги правеше? Не съм сигурен, че ще сме сринати на локалните избори. Особено, в случай че на локална почва са ударени герберските структури, уволнени са хора, ясно се работи и има коалиция срещу тях. Ще се взема решение община по община.
Проруските сили ще вземат превес в България в идващите сред 18 и 24 месеца в Народното събрание, за първи път от 1996 година насам. Въпросът е дали ще се случи след еврозоната или преди този момент.
Николай Денков: Или в лицето на Габриел и ЕНП ще получим съдружник, тъй като влизаме в проевропейска линия и тръгваме да осъществяваме нещо, или ще изглеждаме най-големите идиоти на Европа, тъй като сме провалили опцията и сме оставили България на съветските сили.... Кирил споделя какъв брой пъти са му се обаждали. Нашите хора се интересуват дали се грижим за тях. Навънка ще гледат ще свършим ли работата, която чакат от нас и да стопираме каквото се задава, или най-малко да го забавим с няколко месеца, или поради нас отиваме на избори с безусловно непредсказуем резултат.> Мъжки глас: Проруските сили ще наклонят везните и в Народното събрание, такава е конюктурата. Трябва доста самоуверено да се борим за Шенген и Еврозона. Петър Стоянов и Соломон Паси са най-мразените в Хасково, а са създали едни от най-съществените стъпки за хората. Не постоянно обичта на хората е най-важното нещо.
Мъжки глас: Ние ще създадем услуга на проруските ползи, в случай че изчезнем, тъй като ние сме абсолютния генератор за битка против съветските ползи. Не ми пука, ДБ-тата не мога да ги включа като някакви борци, тъй като те са популисти в това отношение.
Атанас Атанасов (бивш министър на културата): Трябва да сме във властта, когато се вършат локални избори.
Много мъчно се намират по места хора, които да са надъхани и да работят за идеята и този отбор. Доколко дълготрайно виждаме " Продължаваме промяната ". Имам възприятието, че влязохме в обстановката, че за 4 година ще опаткаме обстановката и всеки ще си отиде на острова в Тихия океан. А това ще е дълго и доста мъчително. Ако сме за дългата игра, продължаваме да изпускаме от надзор това да се погрижим за себе си и структурите си.
Дори и да влезем в еврозоната и Шенген, в случай че цялото Народно събрание е напълнено с проруски шпиони и всеки, който е желал да работи и е повярвал на нас, към този момент не има вяра на никого, какво от това?
Какво става, в случай че на следващия ден се окаже, че потенциалът ни понижава с 30-40% и с кой ще ги заменяме всички тея хора, които ще ги уволняваме (чистката в администрацията) и по какъв начин ще градим структури?
Кирил Петков: " Демократична България " ни даде страховит образец какво значи да оптимизираш единствено само оцеляване. Това е, правиш всевъзможни ходове, единствено с цел да си в играта. И стоиш на 4% - това не е проблем, в случай че оптимизираш дълголетието на партията, не те тормози дали си на 7,4 или 3%, значимото е да си там. ДСБ сполучливо са там от 20 години - те като единствена опция - от Костов насам. Въпросът е нещо да създадем в това дългоденствие. Не виждам смисъл да стоим живи, без да променяме света.
На мен с генерала (Атанас Атанасов, водач на ДСБ) ми е доста симпатично да си приказваме, само че той е образец по какъв начин се усъвършенства дълголетието, Христо също. Просто не знам дали това желаеме да сме ние.
Атанас Атанасов: Ако не успеем, значи да занулим България за най-малко 10 година, преди да има късмет за нещо ново.
Хората на улицата ни споделят: " Дайте да си кажем почтено - ние не сме подготвени за ръководство, просто нямаме потенциала ". Това ни го споделят наши симпатизанти, които желаят да работят нас и за идеята. Фокусът е да си заздравим основата, с цел да може след няколко години, като сме се напълнили с верните хора, тогава да можем...
Кирил Петков: Много се кефя на тезата, че ние сме спасителите в този момент и вечно. Истината е, че вълната ще пристигна след 4-5 година Ние показахме, че има и различен модел и заредихме младежи.> Не мисля, че след нас е потоп. Има и други гении. > За мен по-камикадзе сюжетът е да вземем държавното управление без Мария Габриел. Това е обезпечено самоубийство.
Мъжки глас: Ние сме в ситуацията на хората, които са в ресторант с фасул и леща, и часове наред обсъждаме по какъв начин да си поръчаме пържола. Няма да има пържола.> Кирил Петков:  Аз не мога да си показва в този момент с втория мандат, в случай че Борисов го поддържа - с 69 депутата да има екстра бонус от него и да не извадим кабинет. Как се отхвърляме откакто извадихме кабинет и те го поддържат? Не мога да си показва, че няма да дадем кабинет. Ако сложим единствено мен и Рашков за кеф, те ще кажат: " Те са цялостни идиоти, нали желаят да ги изберат?! ". 
----------------
Близо 4 часа и половина след началото на полемиката окончателното мнение е гласувано с 22 " за ", 18 " срещу ", 9 " въздържал се " като в изискванията е записана смяна в състава на ЦИК, изборния кодекс и връщане на машинния избор.
Кирил Петков: Колеги, имам една молба. Аз това " въздържал се " не знам какво е. Всеки да си вземе позиция. Честно, не знам дали мога да ви повлияя, не мога ли. Но сега се усещам, че ръководя рейс на детска градина. Всеки да си вземе позицията! Честно ви споделям, е*и му майката, не знам дали ми се кара рейса. Ще би трябвало да си го помисля за себе си това дали да карам рейса на детската градина. Почва да ми идва леко изкачване, рейсът не може да включи на първа и да го кача! Дайте едно мъжко или женско мнение - да или не! В живота няма въздържал се. Утре би трябвало да вземеме едното или другото решение. Дайте едното или другото. Ако не - не, в случай че да - да. Щото аз по средата не го разбирам. По средата е на следващия ден да тегля една майна. Затова дайте - гласувайте!
Прегласуването приключва с 25 " за " и 24 " срещу " в интерес на ротационния кабинет с ГЕРБ.
" 24 часа ", със съкращения>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР