Не мисля че само и единствено заплахите от протести са

...
Не мисля че само и единствено заплахите от протести са
Коментари Харесай

УС на СФСМВР обсъжда в близките дни дали да прекрати временно протестните действия

Не мисля че единствено и само заканите от митинги са подействали с цел да реши министър председателят Бойко Борисов да обещае 100 милиона лв., с които заплатите в Министерство на вътрешните работи да пораснат през тази година с 10%.

Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Въпреки задоволените претенции, към 30 служители на реда са се събрали на митинг в София от пред паметника на руската войска, изясни той и добави:

Имахме през днешния ден една в действителност много градивна среща с министър-председателя и стигнахме до общото мнение, че доколкото чиновниците в Министерство на вътрешните работи имат  своята заслуга за повишението на постъпленията в приходната част на Бюджета, би било добре да получат едно в допълнение покачване на заплащането си.

Очевидно причините, които са дали през тези месеци, се убедили премиера, в случай че не вътрешния министър, само че се надявам, че към този момент и вътрешният министър е схванал защо става дума.

Попов препрати към премиера въпроса дали  усложненията криминогенна конюнктура в първите дни на годината и разкритите тежки престъпни произшествия не са наклонили везната в решението в интерес на служителите на реда.

Оказва се, че може би в действителност е задоволително да си седне на масата, да се изслушат двете страни, да показват предлагането си и е доста възможно  позициите им да се сближат.

Вероятно преди края на седмицата УС на СФСМВР ще прегледа въпроса дали да приключи краткотрайно протестните дейности.  Попов напомни, че протестиращите желаят и нов Закон за Министерство на вътрешните работи, защото в избрани обстановки актуалният им пречи да си свършат работата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР