Не мисля, че регистрацията на БСП за изборите може да

...
Не мисля, че регистрацията на БСП за изборите може да
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Време е за стабилност, затова събираме всички леви партии в едно цяло

" Не мисля, че регистрацията на Българска социалистическа партия за изборите може да бъде спряна от Корнелия Нинова, тъй като на последния Национален съвет тя беше изключена от партията. Тя към този момент няма нито моралното, нито юридическото право да реди листите на Българска социалистическа партия на които и да са избори. " Това сподели ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Габриел Вълков пред радио „ Фокус “. 
Той напомни, че в Българска социалистическа партия постоянно е имало народна власт и постоянно груповите органи са решавали за подреждането на листите от Националният съвет. 
По думите му не е правилно изказванието за липса на кворум на последното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, като на него са взели участие повече от 130 души. „ 105 от членовете на Народно събрание гласоподаваха за изключването на Нинова. А залата даже я помоли на няколко пъти да даде пълномощно на временния ръководител Атанас Зафиров, на което тя изрично отказа и надлежно си понесе следствията за това “, уточни той.  
 Габриел Вълков опроверга и изказванията, че доста хора желаят да изоставен Българска социалистическа партия поради изключването на Нинова от партията. Той даде образец с Вършец, където е участвал на конференция и не е видял нито един редови социалист да каже, че напуща Българска социалистическа партия. Точно противоположното, там са били хора, които са с вяра за смяна, и с наслада че се потегля в вярната посока назад към корените  - към груповото начало. 
Според него разклащането на политическата система и ударите по партиите е резултат от седемте следващи парламентарни избора. " Това си личи в абсолютно всяка една партия и това Народно заседание, в което се разцепиха толкова доста партии - не сме виждали такова нещо в цялата народна власт у нас. Именно по тази причина е пристигнало време за непоклатимост. Ние събираме всички леви партии в едно необятно ляво обединяване, за да бъдем опция на цялата тази политическа плака, която се проваля по всички линии ", заключи Габриел Вълков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР