Не мисля, че през следващите четири години ще може да

...
Не мисля, че през следващите четири години ще може да
Коментари Харесай

Контрера: Нефункциониращ СОС оправдава не особено адекватните действия на Терзиев като кмет

„ Не мисля, че през идващите четири години ще може да се образува управническо болшинство в Столичния общински съвет (СОС) такова, каквото го познаваме в минали мандати “.

Това сподели пред БТВ Карлос Контрера, общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в СОС. По думите му нефункциониращ общински съвет ненапълно облагодетелства администрацията, която сега е безконтролна. „ Като общински съветници към този момент сме в една неуместна обстановка. За мен е парадокс за толкоз време да не може да с реализира базово схващане най-малко по какъв начин да стартираме работа “, сподели Контрера. Много мъчно огромните политически сили биха се съгласили „ да се допрат “ една до друга. В този мандат, защото общинският съвет е много фрагментиран и никой не е близо даже до някакво болшинство като брой съветници, разговорът върви доста мъчно “, разяснява още общинският консултант. По думите му фигурата на ръководителя на СОС сега не е онази, която познаваме от предишни мандати.

„ Дори и да се стигне до избор на ръководител, това не ангажира никого с следваща поддръжка “, уточни общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Има първи проблясъци на воля да бъде открита формула и това да не се изтълкува като някаква сглобка и задкулисие. Беше ясно казано от представителите на Политическа партия, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, че бъдеща поддръжка няма да бъде давана. Просто да преодолеем с едно краткотрайно решение – до месец юли да бъде определена една фигура “, изясни Карлос Контрера.Възприе се концепцията да вървим към краткотрайно решение за избор на ръководител на СОС – до месец юли. Две са вероятните хипотези. Или той да бъде някой от огромните политически сили, или да бъде -от дребните. Ако бъде определен претендент, който е от по-малките, той не би могъл да наклони везните към някой от по-големите или към личната си група. На него обаче ще му бъде извънредно мъчно да работи с всички. Ако бъде определен претендент от Политическа партия, има известни опасения, че може да се стигне до някаква форма на безобразия, т.е. злоупотреби ", съобщи Контрера.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР