Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз предвиждам,

...
Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз предвиждам,
Коментари Харесай

Йотова от Харманли: Потоците от мигранти няма да приключат, а ще се засилят

Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз планувам, че с новите спорове, изключително в Близкия изток, този поток ще бъде засилен през идващите години. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова след събитието " Сигурна зона за непридружени деца " в Центъра за бежанци в Харманли, съобщи кореспондент на  " Фокус ".

По думите й 10 години са били нужни на европейските институции, с цел да създадат европейското законодателство. " България публично поддържа Пакта за миграцията, само че и тук стартират нашите проблеми, тъй като единствено в границите на две години би трябвало да достигнем стандарти, които нямаме. Независимо от многото старания на разнообразни равнища в България, за жалост се резервираха текстовете, в които главната тежест за миграционните талази и потоци ще поемат страните на външните граници на Европейски Съюз, каквато е и страната ни ", сподели тя. 

Според нея с новия пакт се слагат още по-сериозни условия към страната и добави, че на границите ще би трябвало да бъде осъществено всичко – от идентификацията на влизащите мигранти до тяхната реадмисия. " Не съм сигурна, че разполагаме с този запас и за това споделям, че идващите две години ще са доста тежки за страната ни, с цел да можем да влезем в границите на гласуваните европейски закони ", изясни Йотова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР