Не мисля, че отсъствието на премиера Бойко Борисов от парламента

...
Не мисля, че отсъствието на премиера Бойко Борисов от парламента
Коментари Харесай

Томислав Дончев: В деня на вота имаше остра дискусия

Не мисля, че отсъствието на премиера Бойко Борисов от Народното събрание в деня на вота срутва доверието в Народно събрание. Там имаше остра парламентарна полемика. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по бТВ. Според него демокрацията работи добре, институциите не могат да мислят по един и същи метод.

„ В политиката е обикновено да има и по-емоционални укори. Важно е по време на полемиката да се ражда нещо по-добро “, сподели Дончев, разяснявайки упреците, които президентът Румен Радев насочи против ръководещите, заявявайки, че парламентарната република е атрофирала. По отношение на неуспелия избор на съмнение, иницииран от левицата, вицепремиерът сподели, че „ човек вика най-силно, когато има най-слабите причини “.

Дончев схваща, че опозицията би трябвало да бъде безмилостна и да вади проблемите на ръководещите, само че „ същинската битка с корупцията стартира със следването на идентични стандарти и когато си на власт, и когато управляваш “, добави БГНЕС. На въпрос дали съдружните сътрудници от Оперативна програма са употребявали вота, с цел да извият ръцете на ГЕРБ по отношение на дебата и приемането на Истанбулската спогодба, Дончев сподели: „ Опити за извиване на ръцете има постоянно, само че в случай че позволиш това не можеш да свършиш нищо “. Според него една огромна част от коментаторите не са чели Истанбулската спогодба, а рециклират други мнения.

„ Основната й цел е да защищити хората от домашното принуждение “, безапелационен е Дончев. Коментирайки изказванието, че в нея се вкарва понятието „ обществен пол “, което в действителност разбуни духовете в обществото, вицепремиерът съобщи: „ Социален стандарт е и мъжът да цепи дърва, а дамата да върти баници “. Според него „ щом има подозрения, дано да дадем опция на обществото посредством неговите коментатори, институции да направи своя спор. Никога не сме управлявали напук “. „ Да тече полемика колкото е належащо. Текстът ще бъде признат, когато има нужда. Нека се обърне внимание по какъв начин е протекъл дебатът и в останалите страни-членки на Европейски Съюз. В множеството от тях тя е утвърдена, като към нея има и тълкувателна декларация “, добави Дончев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР