Не мисля, че от всичко това, което се случи в

...
Не мисля, че от всичко това, което се случи в
Коментари Харесай

Цацаров: Рано или късно щеше да се случи бягство от Софийския затвор

Не мисля, че от всичко това, което се случи в Затвора в София, би трябвало да бъдем сюрпризирани, рано или късно това щеше да се случи по ред аргументи. Това сподели пред публицисти в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров.
Не ми е известно до този миг Министерство на вътрешните работи да е постигнало прогрес в следствието на бягствата от Софийския затвор, добави Цацаров. Той посочи, че по случая в Прокуратурата се води следствие за опит за ликвидиране и за бягство от места за отнемане от независимост.
Според Сотир Цацаров случаите в София и в Пловдив са радикално разнообразни.
По думите му в продължение на близо 10 години думата правосъдна промяна се повтаря непрестанно, само че никой не помисля за промяна в местата за отнемане от независимост. Самата промяна не е по-сложна от правосъдната промяна.
„ От 2015 година до момента са правени инспекции от прокуратурата във връзка с сигурността и обезпечеността на местата за отнемане от независимост. Констатациите надали са нови и те са, че има места, където един надзорник отговоря за 49 лишени от независимост ”, сподели основният прокурор.
„ Това е една нееднаквост на съответствие сред надзорно-охранителен състав и лишени от свобода”, сподели Цацаров, представен от Фокус.
По думите му самият надзирателски труд е извънредно ниско обезщетен и по тази причина митингите на надзирателите са били повече от основателни. „ Нископлатеният им труд е причина за голямо текучество там, за доста незаети места и за корупционни практики. Местата за лишени от независимост от дълго време са отвън всевъзможни естествени стандарти за сигурност”, сподели още основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР