Не мисля, че назрява революция, нито че ние я правим,

...
Не мисля, че назрява революция, нито че ние я правим,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ако не излезем от кризите, може и да назрее революция. Нужен е диалог между партиите

Не мисля, че назрява гражданска война, нито че ние я вършим, само че такава гражданска война е допустима. Ако не овладеем трендовете и процесите в обществото, в случай че не излезем от политическата, икономическата, инфлационната и военната рецесия, ние сме в положение да тръгнем и в тази посока. Това съобщи Стефан Янев, водач на „ Български напредък ”, в предаването " 120 минути " бТВ.

„ Винаги съм казвал, че преди да стигнем в конкретика защо ще се случи с третия мандат, би трябвало да изчакаме първите два. Диалог има сред париите – може би друг, който ще докара до безапелационни резултати и отговори, само че въпреки всичко има разговор ”, счита той.

Той е безапелационен, че води разговор с всички: „ Бяхме първопроходци в търсенето на този разговор – направихме предизборна акция, без да сме против никого. Идвайки третият мандат при нас, ние имаме проект. Той е елементарен – започваме разговор с всички партии, като ще създадем това деяние по низходящ ред – започвайки от минимум показаната партия, първо „ Демократична България ”, най-после ГЕРБ. ”

„ Целта е да има болшинство с 160+ депутати. Важна е програмата на евентуалното държавно управление. Аз ще поема отговорност да повеждам подобен вид договаряния, а в следствие ще се реши кой ще бъде министър председател. Неофициално сме говорили с президента по някои тематики, само че по тази тематика – не ”, сподели още той.

„ В момента украинската войска се оправя добре. Мирните договаряния ще стартират тогава, когато една от страните отстъпи. Докато не се стигне до съвместен компромис, няма по какъв начин да се стигне до помирение ”, добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР