Не мисля, че можем да говорим за хаос, но има

...
Не мисля, че можем да говорим за хаос, но има
Коментари Харесай

Експерт: Забранете на психично болни да носят оръжие

Не мисля, че можем да приказваме за безпорядък, само че има съществени пропуски в системата на Контрол на общоопасните средства (звено в МВР). Това са човешки неточности - някой не си е приключил работата, това съобщи пред Нова телевизия специалистът по сигурността и депутатът от ГЕРБ Мануил Манев.

Ето какво разяснява още той:

Глобалният проблем от години насам е, че има пробив при хората с психологични проблеми. Проследяването на психологичното здраве на хората е доста сериозен. Нарушена е цялата система за издаването на документи за владение на оръжие на хора с психологични проблеми. Психично заболели хора имат оръжие у нас

Другият проблем е режимът за предпазване на оръжието. Личното късо оръжие у нас не е доста, само че ловното е в много огромно количество. Не мога да посоча точна численост, само че е реалност, че броят на ловците у нас е по-голям от броя на служителите на реда и военните, взети дружно.

Много години хората, които притежаваха оръжие, бяха богопомазани. И по този начин не се възпитаваше просвета към оръжието. Ако няма почит, е прекомерно огромна самонадеяност да боравиш с оръжие. При първия досег с пушка всеки се опасява. Нужно е по-сериозно образование за хората, които считат да боравят с оръжие.

Ако оръжието при случая в пазарджишкото село Виноградец е " Глок ", няма проблем малко дете да възпроизведе изстрел. Но по-страшният случай е на 11-годишното момче от Стрелча, което е възнамерявало самоубийството, отключило касата на татко си, сглобило пушката и се застреляло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР