Не мисля, че местните избори трябва да имат някакво отношение

...
Не мисля, че местните избори трябва да имат някакво отношение
Коментари Харесай

Никола Минчев: Всички трябва да положим усилия това правителство да продължи работа

Не мисля, че локалните избори би трябвало да имат някакво отношение към развиването на обстановката в пленарна зала, защото разпределението на силите в Народното събрание е открито с парламентарните тимове. Не мисля, че локалните избори дадоха радикално друга политическа обстановка, която да се нуждае от някакво напасване.


Това съобщи Никола Минчев от ПП-ДБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според него по-добра опция няма. " Всички би трябвало да поставим старания това държавно управление да продължи своята работа ”, добави Минчев.

“За да има промяна на министри би трябвало да има единодушие сред всички участващи в парламентарното болшинство. Смяната на заместник-министри е прерогатив на изпълнителната власт, защото се назначават от министър-председателя ”, посочи той.

По отношение на това дали е нужно съдружно съглашение, Минчев разяснява: “Ако е форма на определяне на ясно написан механизъм на взимане на решения, може, да. Ако е систематизиране на постове сред партии в границите на изпълнителна власт - не ”, разясни той.

“Нормална процедура е министрите да идват в парламентарните комисии и в пленарна зала на парламентарен надзор. Това не е процедура, която ГЕРБ или Движение за права и свободи са измислили през вчерашния ден ”, акцентира той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР