Не мисля, че Корнелия Нинова има нито моралното, нито юридическото

...
Не мисля, че Корнелия Нинова има нито моралното, нито юридическото
Коментари Харесай

Лидер на младежи БСП: Единственият олигарх в БСП е Овчаров и той е редом до Нинова

Не мисля, че Корнелия Нинова има нито моралното, нито юридическото право към този момент да записва листите на Българска социалистическа партия, за които и да било избори. Това сподели в изявление за " Фокус "  Габриел Вълков, водач на младежката организация на Българска социалистическа партия.

" Тя беше изключена от партията ", добави той. 

" В нашата партия постоянно е имало народна власт и постоянно груповите органи са решавали, т.е., би трябвало да се събере Националния съвет, преди всичко всички общински организации от цялата страна, регионални препоръки и конференции да повдигнат своите номинации и да подредят своите листи. След което събираме Национален съвет, той утвърждава листите, които страната е издигнала и подрежда водачите, тъй като това е в пълномощията му. И към този момент когато затвори тези листи, утвърди ги, ръководителят просто си поставя подписа, който е чисто фиктивен. Той е малко като Народното събрание - гласоподава един закон и президентът си поставя подписа, но подписа е фиктивен, той няма по какъв начин да не го постави този автограф, тъй като той би трябвало да извърши решението надлежно на груповите органи. Така е устроена партията ", изясни Габриел Вълков.

" Корнелия Нинова все подава подправени оставки. Според мен и тази върви по почти същите правила, най-малко в нейната глава, в които тя подава оставка, обаче в този момент тя ще реди листите. Един човек подаде ли си оставката, аз имам вяра, че по-късно би трябвало да съобщи, както се споделя, щафетата на идващия да поеме партията. Така работи една партия, по този начин работи една естествена партия в тази ситуация. Но огромният проблем е, че очевидно приказваме за някакви други упоритости от страна на Корнелия Нинова - да продължава да ръководи, въпреки че е в оставка, да не се отдръпва, и да желае да подписва тя листите и да записва партията ", добави той.

" Тя (бел. ред. Корнелия Нинова) в годините обратно постоянно е говорила за милионерите, които завладяват партията и тя като най-честния човек в страната стои отпред на тази партия и се бори с тези милионери. Но това, което аз виждам като член на Националния съвет, за мен вътре в Националния съвет - има един огромен червен олигарх, който се назовава Румен Овчаров. Той е единственият човек от Националния съвет, и единственият човек от Българска социалистическа партия по " Магнитски ", т.е. потвърден и от международен мащаб. И за мен този човек стои компактно до Корнелия Нинова. Ние го виждаме и през неговите медийни участия, през гласуванията в зала в Националния съвет. Тоест, единственият олигарх, който аз като младеж виждам вътре в Българска социалистическа партия, е Румен Овчаров и той седи един до друг с Корнелия Нинова. Така че тя не знам какви други олигарси вижда и защо приказва, само че действителността съгласно мен е малко по-различна ", разяснява ръководителят на Младежката организация на Българска социалистическа партия.

Габриел Вълков посочи, че не знае да има хора, които да желаят да напущат партията. " Напротив, видях хора, които са с вяра за смяна, за това, че Българска социалистическа партия потегля в вярната посока, че се връща назад към корените си и груповото начало. Спира с диктаторските подходи на настоящето управление и връща властта в ръцете действително на социалистите и на груповите органи, както постоянно е било в историята на партията ".



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР