Не мисля, че има възможност Турски поток да ни заобиколи,

...
Не мисля, че има възможност Турски поток да ни заобиколи,
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Турски поток няма да заобиколи България

Не мисля, че има опция „ Турски поток ” да ни заобиколи, това зяави пред bTV Румен Овчаров по мотив на изявлението на съветския президент Владимир Путин, че България бави реализацията на плана.

„ Голяма част от тръбата до границата на България към този момент е подготвена. Въпросът е какво се случва в самата страна. Все отново ние сме рецидивисти във връзка с преустановяване на огромни планове, тъй че всичко е допустимо да се случи, до момента в който не потече потокът ” съобщи Овчаров.

По думите на Овчаров закъснение явно има, защото газопровода трябваше да работи в една трета от размера си до края на годината, най-малко с преноса към Сърбия. Според него обаче това няма по какъв начин да се случи.

„ Съмнявам се, че ще се случи и до май месец идната година, както настояват “, добави той.

Според Овчаров Путин ни е предизвестил безгрижно, защото България не е страната, която ще попречи при вероятно недоразумение сред Русия и Украйна, да се спре преносът

„ Няма да се спре преносът през Украйна, тъй като не е подготвен „ Северен поток ”. Дания забави най-малко с 6 месеца завършването на „ Северен поток ”, тъй че в този момент към този момент желаят или не, Русия и Украйна ще би трябвало да реализират някакъв компромис, най-малко за този зимен сезон, тъй като по-голяма част от Западна Европа, пък и Източна, ще остане без доставки на природен газ ”, изясни Овчаров.

Овчаров разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия, откакто съвсем половината от депутатите на партията поддържаха поддържат Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ макар решението на парламентарната групата да се гласоподава срещу него.

По думите на Овчаров в левицата няма разединение, само че борбата със задкулисието не е приключила.

„ Очевидно в групата имаше хора, които твърдо обявиха желанието си да поддържат Сотир Цацаров, което политически явно не се приемаше от управлението ”, разяснява във връзка гласуването Румен Овчаров.

„ Партийната заръка е била да не се поддържа Сотир Цацаров, само че точно заради задкулисие се дали своят вот по различен метод. Част от тях са така наречен Пловдивска група. Очевидно това са хора, свързани с опозицията в Българска социалистическа партия ”, посочи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР