Не мисля, че е много уместно да коментирате назначенията в

...
Не мисля, че е много уместно да коментирате назначенията в
Коментари Харесай

Хр.Мутафчиев към Минеков: Работиш с агенти на ДС, имаш цинично поведение

Не мисля, че е доста подходящо да коментирате назначенията в Народния спектакъл, при съществуването на хора с потвърдено агентурно минало в личния Ви политически кабинет, при всички скандални назначения, които се правят към Вас, при всички реваншистки чистки и инспекции, които предизвиквате по театрите, тормозейки сътрудниците. По начало реваншизмът е неприятен другар и консултант!

Това написа ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев във връзка на последните мнения от страна на министъра на културата Велислав Минеков по отношение на разногласието в Народния спектакъл " Иван Вазов " сред Велислава Кърстева и режисъора Алексанъдр Морфов.

" След дълги месеци на договаряния от страна на Съюза на артистите с два следващи екипа на Министерството на културата и Министерството на финансите, след непрекъснато гледище и увещание за нуждата от бързи и съответни дейности, най-сетне беше признато със задна дата Постановлението на Министерския съвет за спомагателната съставния елемент, която ще обезпечи заплатите на работещите в театралните изкуства до края на годината. Тук желая да благодаря на екипа на Дирекция СИХО и заместник-министъра на културата проф. Борислава Танева за проявеното схващане и за постигнатия резултат ", написа още Мутафчиев и акцентира: Добре, само че това не може да отклони рецензията ми към изявленията на министъра на културата и безпочвените му мнения във връзка с заплатите в Народния спектакъл! Намирам за извънредно цинично и некадърно да се спекулира с такава информация, да се опълчват едни театри и трупи против други, изключително когато към този момент втори мандат не успяваш да намериш метод да предложиш работещи механизми, съобразени с всички заинтригувани страни, тъй че създателите в страната да не мизерстват, а да стартират да получават почтено заплащане, надлежно на това, което е реализирано в Народния спектакъл. Не мисля, че е доста подходящо да коментирате назначенията в Народния спектакъл, при съществуването на хора с потвърдено агентурно минало в личния Ви политически кабинет, при всички скандални назначения, които се правят към Вас, при всички реваншистки чистки и инспекции, които предизвиквате по театрите, тормозейки сътрудниците. По начало реваншизмът е неприятен другар и консултант!

" Тъй като сега се образува бюджетът на страната за 2023 година, чакаме от Вас да преизчислите и да заявите задоволително средства за културния бранш, с цел да може да се обезпечи по-висок стандарт, с който най-сетне всички ние да създадем опит да актуализираме тази система на финансиране, да заложим още по-високи тласъци за качество, да заложим най-сетне съответно възнаграждение за работещите! И да, това от дълго време трябваше да бъде свършено! Много преди Вас! И за жалост - не, не чакам да се справите! ", написа още ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР