Не мисля, че чак толкова много трябва да се робува

...
Не мисля, че чак толкова много трябва да се робува
Коментари Харесай

Валери Симеонов за ВМРО: „Толкова по-зле”, че използваха протеста за д-р Димитров

Не мисля, че чак толкоз доста би трябвало да се робува на псевдо митинги. По този метод вицепремиерът, водач на НФСБ и съпредседател на „ Обединени патриоти” Валери Симеонов разяснява в студиото на „ Лице в лице” процесите в страната и реакциите на властта към тях.

„ Хората могат да стачкуват против каквото желаят, това е тяхно демократично право. Доколко е основателно е различен въпрос. Доколко ще е потребно протестиране по неизяснени въпрос или въпроси, по които страната не може да има отношение е друга гатанка. Спомняме си едни митинги в Пловдив в отбрана на доктор Димитров, пък тя, работата, май излезе малко по-различна”, съобщи националистът.

Хиляди хора желаеха независимост за медика, задържан във връзка със гибелта на апаш. По-късно стана ясно, че огромна част от тиражираните информации към случая – че дамата и детето на доктора са спели на горния етаж, че е имало битка, че оръжието е на нападателя и така нататък, се оказаха погрешни. Нещо повече, съгласно прокуратурата Иван Димитров е дебнал рецидивиста в продължение на половин час и по-късно се е опитал да заличи следите от стрелбата благодарение на свои другари.



Преди това обаче евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки обществено изиска освобождението на доктора, а партията употребява случая, с цел да стартира законови промени, които да разширят кръга на неизбежната защита в това число и с огнестрелно оръжие.

Когато му беше напомнено за това, Симеонов разяснява: „ Толкова по-зле за такива политици. Аз и НФСБ съзнателно сме се въздържали, защото имахме един горчив опит от един различен подобен престъпен или по-скоро битов случай във Враца. При него умря едно младо момче от сърдечен удар, а преди този момент цялата страна беше скочила против хората, които имаха нещастието да пресекат пътя на това момче и то да постави един бокс и да върви да се бие с тях”.

--> Като различен образец за „ безсмислени протести” той уточни акциите против разширението на ски зоната в Пирин: „ И те не знаят против какво стачкуват с едни огромни плакати „ Спасете Пирин”… То май Пирин би трябвало да се избавя от тях”. Симеонов още веднъж акцентира, че развиването на курорта не съставлява риск за природата.

Лидерът на НФСБ за следващ път съобщи, че няма да се извини за изказванието си, че съветският патриарх Кирил е „ второразрядно ченге от КГБ”. Тези му думи разгневиха колегата му в „ Обединени патриоти” Волен Сидеров, който дори означи, че обединението би мога да продължи и без Валери Симеонов.

„ И за мен, и за Волен Сидеров, и за Красимир Каракачанов ползите на страната са над всички други – в това число и външни ползи към огромни държави”, акцентира вицепремиерът.

Според него разликите им със Сидеров са свързани с вижданията за ролята на религията в обществото, само че всеки в обединението споделя, в случай че има проблеми и по този начин не се натрупа напрежение. „ Когато моите сътрудници изискат отдръпването ми, аз ще се оттегля”, акцентира Симеонов и удостовери, че е доста евентуално на идващите избори „ Обединени патриоти” да не бъдат в същия формат, който виждаме сега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР