Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира

Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира ...

Цветан Цветанов: Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира за президент


Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира за президент. Това каза Цветан Цветанов, председател на "Републиканци за България" в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR във връзка с предстоящите избори за президент и народни представители на 14 ноември.
Попитан ще се реализира ли коалиция между КОД и "Републиканци за България" Цветанов отговори, че по-скоро "да" и че ще стане ясно най-късно в сряда. Той уточни, че партията води преговори с формации, които трябва да бъдат в консервативно дясно и целта е да се търси обединение на дясното с ясни цели и тези.
Председателят на "Републиканци за България" заяви, че коалицията с която партията ще се яви на изборите ще излъчи и кандидат-президентска двойка и тя вероятно ще бъде обявена публично в рамките на следващата седмица.
Цветанов изрази мнение, че към момента нито една политическа сила не е издигнала десен кандидат за президент, който да се изправи в политически дебат срещу президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както във вътрешнополитически така и във външнополитически план.
Цветан Цветанов изрази мнение, че Румен Радев не е кандидатът, който трябва да бъде подкрепен от дясно мислещите хора.
Той припомни, че темите енергетика и здравеопазване са най-наболелите към днешна дата.
По думите му с делегитимацията, която има след 45-я и 46-я парламент трябва задължително да има кабинет подкрепен от Народното събрание.
За така създалата се ситуация с последните два парламента Цветанов е на мнение, че избирателите са тези, които трябва да направят равносметка и да направят един информиран десен избор.
Попитан дали ще се стигне до момента, в който България ще премине от парламентарна в президентска република Цветанов заяви, че по-скоро няма да се случи.
Той изрази надежда на изборите на 14 ноември да има висока избирателна активност.
Има ли бъдеще партия, в която има хора и от ляво и от дясното пространство Цветанов заяви, че би могла да съществува, но краткосрочно. Във всички демократични общества има и ляво, и дясно, и център.
„Може би трябва да се намери консенсусен вариант за закриване на Спецпрокуратурата и Спецсъда, но да бъдат довършени започнатите дела“, каза още председателят на "Републиканци за България" за една от темите, които партията защитаваше в предходните два избора за народни представители.

Източник: fakti.bg