Не мисля, че би било сериозно да коментирам последните оферти

...
Не мисля, че би било сериозно да коментирам последните оферти
Коментари Харесай

Огнян Минчев за последната „оферта“ на Борисов: Не е сериозно да я коментирам, той всеки ден казва нещо различно

Не мисля, че би било съществено да разясня последните предложения на Борисов, тъй като той всеки ден споделя нещо друго. По-важният въпрос е дали двете страни са заинтригувани да отидем на нови избори, или са заинтригувани да се схванат и да образуват ново държавно управление за идващите девет месеца. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS политологът Огнян Минчев.

Според него на този стадий нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ желаят нови избори.

Всички социологически сондажи са безапелационни, че резултатите от едни нови избори няма да бъдат изключително разнообразни, в случай че на сцената не се появи нова политическа мощ. Ако такава се появи, политическите условия ще се трансформират в ущърб на ГЕРБ и на ПП-ДБ, счита Огнян Минчев.

Политологът изясни, че при договарянията всяка от страните се пробва да извлече максимума и уточни, че сега от ГЕРБ се усещат в една нова, по-благоприятна обстановка, за разлика отпреди девет месеца.

„ В момента виждаме на сцената един Бойко Борисов, който се пробва да завоюва оптимално от това, че неговата партия е в по-силна позиция “, означи Минчев.

Относно ролята на Движение за права и свободи политическият анализатор е уверен, че Движението „ ще работи зад сцената “, както прави от 2014 година насам, без да взе участие във формата за лъчение на новото държавно управление.

Огнян Минчев разясни, че за ПП-ДБ е значимо Борисов да участва на договарянията, защото той е индивидът, който взима решенията в ГЕРБ, и в последна сметка единствено неговият глас е от голяма важност.

Но той няма да отиде, тъй като желае да резервира избрана отдалеченост, като опция да подлага на критика, да гледа в профил, показа Минчев.

В умозаключение политологът допусна, че Асен Василев би останал финансов министър и в възможния кабинет на Мария Габриел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР