Не мина много време, откакто съперникът на Tesla, Ford Motor

...
Не мина много време, откакто съперникът на Tesla, Ford Motor
Коментари Харесай

General Motors ще използва в електромобилите си конектор, съвместим със зарядните станции на Tesla

Не мина доста време, откогато противникът на Tesla, Ford Motor Company разгласи желанието си да употребява в новите си модели електрически автомобили конектора NACS, който им разрешава да бъдат зареждани във фирмените Supercharger станции на Tesla. Вторият максимален съперник на Tesla на американския авто пазар — корпорацията General Motors, също изрази сходно предпочитание тази седмица.

Поне съгласно Electrek, изпълнителният шеф на General Motors Мери Бара (Mary Barra) е направила подобаващото самопризнание в Twitter взаимно с Илон Мъск. Подчертава се, че продаваните в Съединените щати електрически автомобили на GM ще стартират да се оборудват с NACS-конектори вместо нормалните CCS от 2025 година, само че от 2024 година притежателите на електрическите автомобили GM ще могат да ги зареждат на станциите Tesla Supercharger благодарение на подобаващи адаптери.

След като завоюва трима мощни поддръжници на американския пазар, стандартът NACS ще може да претендира за ролята на преобладаващ през идващите години. На стадия на развиване на пазара, сходна консолидация е неизбежна и като се има поради, че Tesla има развита мрежа от фирмени зарядни станции на континента, това също се трансформира в рационална стъпка за Ford Motor и General Motors, които чакат да понижат изоставането си от Tesla във връзка с броя на продадените електрически автомобили на годишна база. Tesla направи стандарта NACS непосредствено отворен за потребление от трети страни предходната година, само че лиши известно време на останалите играчи на пазара, с цел да се възползват от опцията. Наличието на инфраструктура е от значително значение за разпространяването на електрическите автомобили и тук съперниците са подготвени да не помнят за вероятните несъгласия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР