Не мина и ден след встъпването в длъжност на новия

...
Не мина и ден след встъпването в длъжност на новия
Коментари Харесай

Байдън действа светкавично, само за часове промени има и в...

Не мина и ден след встъпването в служба на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън, а в страната към този момент настъпиха някои промени. Някои от тях засягат формалния уеб страница на Белия дом - на него бяха видяни секции и функционалности, които ги нямаше по време на президентството на Доналд Тръмп.

Mashable видя редица промени в уеб страницата на Белия дом, откакто Джо Байдън публично встъпи в служба като президент на Съединени американски щати, По-специално, в този момент посетителите на уеб страницата могат да избират своите желани местоимения на страницата като послание към жителите.

Те могат да избират от вариантите „ тя / нея “, „ той / него “, „ те / тях “, „ други “ и „ не показва “, което символизира позитивното отношение на новата администрация към ЛГБТ общността.

Това обаче не е единствената смяна, която настъпи с идването на власт на новия водач. На уеб страницата още веднъж се появи версия на испански.

Когато администрацията на Тръмп получи надзор над уеб страницата на Белия дом, испанската версия на уеб страницата ненадейно изчезна. Тогавашният представител Шон Спайсър изясни това с обстоятелството, че екипът на новия президент "сега има доста работа ", тъй че няма безусловно никакво време да се занимава с испаноезичните секции на уеб страницата.

Той добави, че актуализацията на формалния портал на Белия дом ще продължи и версията на испанският език ще се върне „ след известно време “, само че това „ известно време “ се проточи през всичките четири години от ръководството на Тръмп.

Важно е да се означи, че испанският е вторият най-разпространен език в Съединени американски щати, на който приказват към 41 млн. души. Известно е, че Джо Байдън към този момент подписа декрет, с който стопира строителството на стената на границата с Мексико, инициирано от Доналд Тръмп.

Друга огромна смяна беше връщането на посланието за битката с измененията на климата в света, оповестява Independent. Известно е, че още в първия ден от встъпването в служба на Тръмп, всяко споменаване на излъчвания на парникови газове в атмосферата изчезна от уеб страницата.

„ Президентът Байдън ще предприеме бързи дейности за превъзмогване на изключителната обстановка в региона на климата. Администрацията на Байдън ще отговори на всички условия на университетските среди, като в същото време ще даде на американските служащи и компании да оглавят революцията за чиста сила “, се споделя в раздела „ Приоритети “ на уеб страницата.

Известно е също, че Байдън инициира връщането на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата, от което Съединени американски щати се отдръпна преди към година.

Освен това потребителите откриха прикрито известие на уеб страницата на Белия дом, намиращ се в HTML кода на основната страница. Когато отворите кода в браузъра, можете да видите реда: „ Ако четете това, ние може да се нуждаем от вашата помощ “. Следва връзката към службата за цифрови услуги на Съединени американски щати, предлагащ работа в отдела.

Както се споделя, камон eврибайден!

Източник: „ “, превод: Павел Павлов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР