Не ми отива да влизам в медиен диалог с Путин.

...
Не ми отива да влизам в медиен диалог с Путин.
Коментари Харесай

Томислав Дончев направи интересно сравнение между бюджета и Истанбулската конвенция и отсече...

Не ми отива да влизам в медиен разговор с Путин. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев във връзка обвиняванията на съветския държавен глава, че забавяме плана и че Русия ще откри други благоприятни условия за реализирането на плана.

„ Не е правилно, че бавим плана. Имаше дълга процедура по желание на реализатор. 12 000 тръби са доставени, стотици километра ровове, имаме построени сектори. Работи се с високо темпо”, изясни Дончев пред Българска национална телевизия.

Борисов мълниеносно отвърна на обвиняванията на Путин за "Турски поток "

„ Не дръзвам да върша ефирен разбор по тематиката. Ще се опитаме да бъдем подготвени колкото е допустимо по-скоро”, уточни той.

„ До средата на идната година би трябвало да имаме стратегически вложител, с който ще построяваме „ Белене””, сподели още Дончев.

Вицепремиерът разяснява и бюджетът за идната година. „ Бюджетът е малко като Истанбулската спогодба – всички приказват за него, само че никой не го е чел.

Защо когато приказваме за бюджета, приказваме единствено за обществени заплащания. Държавата не дава, тя преразпределя. За да даде повече, би трябвало да събере повече. И всички, които желаят по-високи заплащания, да кажат от кое място да ги вземем.

Няма сфера, в която парите за 2020 година са по-малко. Няма обществено заплащане, което да е понижено. Заплатите на учителите се подвигат, в обществения бранш заплатите също се подвигат. Но бюджетът не е единствено обществени плащания”, съобщи още веднъж той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР