Не ми много ясно какво е това – списъкът Магнитски.

...
Не ми много ясно какво е това – списъкът Магнитски.
Коментари Харесай

Санкционираният по Магнитски Александър Николов: Не ми е ясно защо съм в списъка

Не ми доста ясно какво е това – описът " Магнитски ". От средствата за всеобща информация слушам, че е обвързван с корупция в страни отвън Съединени американски щати. Но корупцията би трябвало да бъде потвърдена. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Александър Николов, който е част от новия лист със глобени по американския закон българи.
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 90
Още от студентските си години работя в АЕЦ " Козлодуй ", заемал съм всички работни места във отвесната подчиненост до изпълнителен шеф. Не мога да се съглася да съм упрекван в корупционни практики, тъй като в случай че имаше такова нещо, в годините, в които съм бил изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлодуй ", може би някоя от институциите у нас щеше да реагира, съобщи Николов.

Подкрепям всевъзможни дейности против корупцията. Няколко пъти съм проверяван от прокуратурата КПКОНПИ поради подавани сигнали от зам.-министъра на енергетиката Еленко Божков. Всичко това е тествано и няма никакъв позитивен резултат, уточни някогашният шеф на АЕЦ " Козлодуй ".

Попитан дали има някакво съмнение за какво е попаднал в листата " Магнитски ", Александър Николов уточни, че разумният отговор е, че е обвързвано с това, че не може да се случи нещо в АЕЦ " Козлодуй ", без изпълнителният шеф да знае. Бих го отнесъл към диверсификацията на нуклеарното гориво, означи той.

Не познавам човек, който има офшорна компания. Аз също нямам офшорна компания, увери Николов.

Ще се постарая по някакъв метод да си потърся правата и да диря анулация на това административно наказване по закона " Магнитски ", тъй като на мен не ми е ясно за какво съм глобен, сподели още Александър Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР