Не ми хареса, че Борисов се опитва да прехвърли проблема

...
Не ми хареса, че Борисов се опитва да прехвърли проблема
Коментари Харесай

Каракачанов: Борисов да не прехвърля проблемите със Скопие на служебния кабинет

Не ми хареса, че Борисов се пробва да трансферира казуса с политиката към Северна Македония в служебното държавно управление – доскоро бяхме дружно в държавното управление и имахме твърда позиция, а в този момент се пробва да трансферира топката с думите: Правителството може, но не желае. Не би трябвало по този начин! Това разяснява водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, който бе вицепремиер и министър на защитата в предходното държавно управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, пред бТВ в неделя, представен от mediapool.bg.

" Не може Борисов да приказва и за " два народа " и " две народи " – какво утвърждаваш ти, като приказваш за два народа – ами самият Заев приказва за един народ! Българският интерес би трябвало да бъде отстояват извънредно изрично ", съобщи той.

Бойко Борисов направи изострен завой в позицията за Северна Македония, а по този въпрос би трябвало да имаме единна позиция и тя да е национално виновна, сподели още Каракачанов във връзка визитата преди дни в София на македонския министър председател Зоран Заев, който преди срещите си с формалните лица посети някогашният министър председател. Борисов трансферира отговорността за старта на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз върху служебното държавно управление и предизвести Заев, че идването му в София ще е неефикасно.

Служебният министър председател Стефан Янев и президентът Румен Радев потвърдиха досегашната позиция на България, която междувпрочем бе отстоявана и държавното управление на Борисов.

" Българската външна политика в последните 20 години не си направи никакво изпитание да изясни на европейците какъв е генезисът на българо-македонския спор. Ако за Соломон Паси е безсмислено, че в Македония фалшифицират историята ни, унищожават паметниците ни, и учат децата на странни неща, въобще не би трябвало да мълчим по този въпрос! Ето, едни хора се пробват да ни убедят, че не е значимо да отстояваме нашия интерес – а ние имаме интерес от това да имаме евроориентирана страна, която съблюдава всички закони и се отнася с почитание към нас ", съобщи Каракачанов.

Според него Заев е бил наясно, че нищо няма да реализира с това посещаване в София, а задачата му е била да покаже пред другите страни в Европейски Съюз, че Северна Македония е градивната страна, а България – деструктивната.

" Те в този момент сякаш са отворените, сякаш доброжелателните, желаят разговор, а в действителност идват и нищо не оферират. Българите няма да правят отстъпка, до момента в който не си поправят политиката и до момента в който не спрете с тази ненавист към България ", разяснява Каракачанов.

Той подлага на критика и служебния кабинет за метода, по който провежда предварителните избори и най-много за огромния брой секции, които ще бъдат разкрити в Турция – 121. Заяви, че Вътрешна македонска революционна организация ще внесе тъжба във Върховен административен съд. " Ако би трябвало - митинги пред ЦИК и на границата, само че това не може да продължава - с рейсове някой да ти взема решение ориста ", възмути се той.

" Един от проблемите на служебното държавно управление и на президента е, че позволи това безсрамие да се откриват секции в Турция безплатно (вероятно има поради безразборно). Призовах президента да наложи несъгласие на Изборния кодекс в частта за Турция, само че той не го направи и още същия ден обнародва указа “, разгласи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

По негова информация българите в Турция ще гласоподават на хартиени бюлетини, а не с машини.

" Задавам въпроса за какво в Турция ще се гласоподава с хартиени бюлетини, като една баба в българско село ще гласоподава с машина. Защо не се пратят машини в Турция, дано там да гласоподават машинно. Това почтени избори ли ще бъдат? Според мен не ", сподели Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР