Не ми е известно името ми да е в списъка

...
Не ми е известно името ми да е в списъка
Коментари Харесай

Горанов: Не ми е известно името ми да е в списъка на прокуратурата за партийните субсидии

Не ми е известно името ми да е в листата на прокуратурата за партийните дотации. Може да е там. Това го знае единствено прокуратурата. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос включено ли е името му в листата на прокуратурата с лица, за които има подозрение, че са направили закононарушения по отношение на партийните дотации, оповестява „ Фокус “.

Не съм видял лист на прокуратурата . Не са ни канили, викали, призовавали още за пояснения. Ако прокуратурата ми изпрати призовка, с цел да дам показания, ще разберете “, съобщи той.

Горанов посочи, че има съответни имена на специалисти от Министерството на финансите, за които прокуратурата има подозрение, че са направили закононарушение: „ Има съответни имена на специалисти. Ако се приказва за тезата на прокуратурата, че има осъществено закононарушение, това занапред ще се изследва. Дори да допуснем, че тълкуванието на закона, което сме имали 20 години, е неточно, то нито има предумисъл, нито има предумишленост. Разходите не ги е правила страната, правили са ги партиите “, разяснява финансовият министър.

„ Имената ги знаем, само че надали са национално значими, с цел да би трябвало да ги разясняваме. Започва се от равнище специалист, след това има шеф на отдел, шеф на дирекция “, добави той.

В отговор на въпрос има ли към този момент министерството к онкретни хрумвания откакто прокуратурата даде инструкции до 30 дни да се измисли по какъв начин по-добре да се управлява партийното финансиране, министър Горанов съобщи: „ Според нашето мнение и в този момент контролните механизми са работещи. Има друго тълкувание по какъв начин би трябвало да се ползва законът. Работим върху това, което е споделила прокуратурата. Ще се опитаме още повече да подобрим контролните механизми “, посочи той.-->

Според него в тази ситуация не става въпрос за липса на надзор , а за друго виждане по какъв начин следва да се чете законът. „ Като позиция продължаваме да считаме, че текстовете на член 25 и член 27 са структурирани по този начин през годините, че да се получава преразпределение на гласовете в интерес на правоимащите. Определени гласове, включени в общата сума за установяване на годишния размер на дотацията идват от партии и обединения, които в следствие нямат право на дотация и тези гласове се преразпределят “, сподели още финансовият министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР