Не ми е известно името ми да е там. Може

...
Не ми е известно името ми да е там. Може
Коментари Харесай

Горанов не знае дали името му е в списъка на прокуратурата за партийните субсидии

Не ми е известно името ми да е там. Може да е там. Това го знае единствено прокуратурата. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос включено ли е името му в листата на прокуратурата с лица, за които има подозрение, че са направили закононарушения по отношение на партийните дотации, съобщи организация „ Фокус “.
„ Не съм видял лист на прокуратурата. Не са ни канили, викали, призовавали още за пояснения. Ако прокуратурата ми изпрати призовка, с цел да дам показания, ще разберете “, съобщи Горанов. Попитан кои са чиновниците на Министерството на финансите, за които прокуратурата има подозрение, че са направили закононарушение, Горанов уточни: „ Има съответни имена на специалисти. Ако се приказва за тезата на прокуратурата, че има осъществено закононарушение, това занапред ще се изследва “. „ Дори да допуснем, че тълкуванието на закона, което сме имали 20 години, е неточно, то нито има предумисъл, нито има предумишленост. Разходите не ги е правила страната, правили са ги партиите “, разяснява финансовият министър.
„ Нека да оставим прокуратурата да си свърши работата с проучване на съответните процеси. Имената ги знаем, само че надали са национално значими, с цел да би трябвало да ги разясняваме. Започва се от равнище специалист, след това има шеф на отдел, шеф на дирекция “, уточни Горанов.
В отговор на въпрос има ли към този момент министерството съответни хрумвания откакто прокуратурата даде инструкции до 30 дни да се измисли по какъв начин по-добре да се управлява партийното финансиране, министър Горанов съобщи: „ Според нашето мнение и в този момент контролните механизми са работещи. Има друго тълкувание по какъв начин би трябвало да се ползва законът “. „ Работим върху това, което е споделила прокуратурата. Ще се опитаме още повече да подобрим контролните механизми “, посочи Горанов. Според него в тази ситуация не става въпрос за липса на надзор, а за друго виждане по какъв начин следва да се чете законът. „ Като позиция продължаваме да считаме, че текстовете на член 25 и член 27 са структурирани по този начин през годините, че да се получава преразпределение на гласовете в интерес на правоимащите. Определени гласове, включени в общата сума за установяване на годишния размер на дотацията, идват от партии и обединения, които в следствие нямат право на дотация и тези гласове се преразпределят “, сподели още финансовият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР