Не ме вълнува въпросът дали ще остана след ротацията в

...
Не ме вълнува въпросът дали ще остана след ротацията в
Коментари Харесай

Кирил Вътев: МЗ започва проверки срещу фермери, които заявяват фиктивни животни, за да получат европейско и национално подпомагане

Не ме вълнува въпросът дали ще остана след ротацията в държавното управление. Ако тези, които ще вземат решение, преценяват да остана, ще остана, с цел да довърша работата си. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

От първия ден това държавно управление е подложено на офанзиви, най-често несъстоятелни, съобщи той. Според него непрестанно се поставят старания да се клати държавното управление. „ Има и други сили в България, които се тормозят, че сме толкоз покрай Шенген и еврозоната ".

По думите му работи доста добре с Мария Габриел и премиера акад. Николай Денков. „ Както доста пъти съм казвал, тия хора са шанс за България в този миг ", добави министърът.

Той уточни, че в края на предходната година Държавна фирма „ Земеделие " са вдигнали темповете на работа и са изплатили на 100% всичко, което е трябвало да бъде изплатено. „ От този меморандум, който се записа, е изпълнено всичко, като се изключи това, което е неизпълнимо ", съобщи Вътев.

Министерство на земеделието стартира инспекции против фермери, които декларират фиктивни животни, с цел да получат европейско и национално подкрепяне. „ Как да имаме храна на масата, в случай че някой единствено имитира земеделска активност? В земеделието в действителност се изливат доста пари, има едни хора, които имитират земеделие, и те получават дотации - против тях се борим ние в интерес на действителните аграрни производители ", разясни министърът.

По думите му няма данни за месо и яйца, които се внасят в България без етикети и се продават като български. „ Много инспекции се направиха по тая тематика, към момента на никое място не е намерено такова нещо. На всяка опаковка има баркод, има партиден номер, по който обратно може да се направи цялостна проследимост до фермата, от която идва месото, в случай че приказваме за пилешко месо ", изясни Кирил Вътев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР