Не ме изненадва решението на Борисов от събота. Това е

...
Не ме изненадва решението на Борисов от събота. Това е
Коментари Харесай

Вигенин: БСП постигнахме целта си - разширихме влиянието си и започнахме разграждането на модела „ГЕРБ” в общините

„ Не ме изненадва решението на Борисов от събота. Това е театър, който гледаме месеци наред. От една страна – кавги, от друа страна доста добра заварка, която не е обществена, а някъде в сенките. Защото, да отправяш такива рецензии и да стоиш в държавното управление, е необяснимо.  Давам един образец – в този момент слушам, че министър председателят Денков щял да съди Делян Добрев ”.
Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” Кристиан Вигенин в „ Неделя 150 ” на националното радио през днешния ден.
„ Те ще си стоят дружно, до момента в който могат да напасват своите стопански, бизнес и а накъде и политически ползи. Това, което ще се разпише публично в бюджета ще е къде и какво да се прави, - в сенките, обаче ще бъде разписано  кой да го направи. За да се разпределят едни милиарди където би трябвало ”, разяснява събитията към ориста на „ сглобката ” от последните дни Кристиан Вигенин и предвижда:
„ Не считам, че този бюджет няма да мине – всичко ще бъде в съгласие сред тях, само че за сметка на българските жители и вероятностите за развиване на България. Интересуват ги само партийните и персоналните бизнес ползи ”.
В отговор на коментара на водещата, че с изключение на бюджета, втората основна дума, декларирана от Борисов е корупцията, социалистът напомни: „ Нека не забравяме, че партия ГЕРБ потегли с говоренето против корупцията. След това се оказа, че ГЕРБ трансфораха корупцията в държавна политика. Те по този начин схващат ръководството на страната ”, добави Вигенин и още веднъж акцентира: „ Идеята, че нещата се вземат решение някъде, в едно посолство е доста хубаво пояснение. Но не е там, другаде е – за стопански и бизнес интереси  на „ сглобката ” става дума ”.
По думите на зам.-председателя на Народното събрание, в случай че Политическа партия е съумяла да реализира нещо, то това е да върне и ГЕРБ, и Борисов в играта, да го почисти. „ Същото се случи и с Делян Пеевски. И към този момент никой не си задава въпроса за какво Пеевски се изрича по-често от Борисов. „ Продължаваме промяната ”  създават вакуум с метода по който ръководят и вършат допустимо да се случи това ”, разяснява Вигенин.
В диалога за дерогацията на съветския нефт националният представител от Българска социалистическа партия уточни: „ Дерогацията неслучайно беше предоставена от Европейска комисия, Европейска комисия не прави нищо без учредения - в името на това да се подсигуряват работата на рафинерията и доставките за българския пазар, с цел да има енергийна непоклатимост. Тогава нямаше съмнения, че това е добра стъпка. Но кой се е възползвал от това – следва да разберем ”.
Социалистът обаче, изрази удивление, че обещано дружество може да изнася каквото и за където откри за добре, и държавното управление да не знае. „ Но, дано да забележим инспекцията. Дерогацията е нужна за България, само че посредством нея не би трябвало да се основават имиджови проблеми на страната. Това, че някой желае да си цялостни джобовете е укоримо и неприемливо. И би трябвало да се ревизира ”, сподели още Вигенин. По думите му обаче е значимо не да се отстрани дерогацията, а да се ускори контролът по какъв начин тя се осъществя.
Зам.-председателят на Народното събрание разкритикува порочната процедура Парламентът да изземва функционалностите на държавното управление. „ На някой от ГЕРБ или Движение за права и свободи му щуква нещо и хайде се гласоподава. Не е редно това. Трябва да се взема решение първо на база разбор. Народно събрание има характерна функционалност – не може да изземва функционалностите на Министерски съвет. После кой ще управлява това решение? ”, реагира Вигенин.
Той акцентира, че не се ръководи съответно. „ Оттам - тази неустановеност, а това се отразява на всичко. Провалите са във всяка една сфера – оставането на това държавно управление е контрапродуктивно към този момент ”, съобщи Кристиан Вигенин.
В диалога за защитата и идния избор на съмнение, който Българска социалистическа партия инициира, социалистът уточни: „ Оказва се, че единственото, с което се занимават ръководещите е да закупуват техника, освен това без да е пристигнала. Отбраната не е единствено да внесеш морално остарели машини, а доста по-широко разбиране. Трябва да има обзор действително на потребностите, на съответно систематизиране на тези запаси. От времето на вземането на решения за закупуване на тази техника, до през днешния ден, когато виждаме, войните се водят по-доста по-различен метод – картината е изменена. Като внесем тези страйкъри по-какъв тъкмо метод покачваме нашите качества за защита, и когато най-послед в миналото дойдат самолетите – дали те ще ни оказват помощ против ракетни офанзиви и офанзиви с дронове? ”
Вигенин репликира водещата за думата „ компромат ” във връзка с изнесеното от Българска социалистическа партия за сериозните подозрения за спор на ползи от страна на министъра на защитата Тодор Тагарев: „ Така ми звучите малко като едно време, когато като се назначаваха роднините във властта, Иван Костов сподели, че България е дребна и всички сме братовчеди. Е, по какъв начин по този начин все тези, които печелят поръчките са съдружници на някои от властта или имат бизнес връзки отпреди властта? Компромат е нещо измислено, погрешно. Г-н Тагарев не излезе да отговори на изнесената информация и да разсее всевъзможни подозрения. Това е най-малкото, което можем да кажем. Но в тази ситуация приказваме и за министър, който не се оправя, води нездравословна политика и в тази ситуация непосредствено или косвено облагодетелства хора от своя кръг ”, уточни социалистът.
„ Едно държавно управление стои на власт до тогава, до момента в който зад него има болшинство. Ние като съпротива посочваме проблемите ”, отговори Вигенин на въпрос за идния избор на съмнение. Той обаче, възрази на изказванието, че вотът идва в миг, когато няма смяна в политическите и изборни настройки: „ Тези локални избори демонстрираха съществено разбъркване на въздействието на форрмациите на локално ниво, само че доста значимо. Българска социалистическа партия разшири своето виляние, „ Възраждане се срина ”, при Политическа партия също има срив, ГЕРБ загуби основни позиции, въпреки и да има максимален брой съветници. Българска социалистическа партия постигнахме задачата си - да задържим и разтеглим въздействието на Българска социалистическа партия и стартираме разграждането на модела на ръководство „ ГЕРБ ” от общините ”, съобщи Кристиан Вигенин.
„ Ние, нашата работа в Партията на европейските социалисти сме я свършили - няма лява партия в Европа, която да не поддържа влизането на България в Шенген. Напротив, всички поддържат, в това число и австрийските социалдемократи, лявата партия в Холандия поддържат. Съпротивата идва от другаде. Българските десни е належащо да се постарят повече. Но, ние вършим взаимни старания това да се случи. В края на месеца следва среща на комисиите по европейските въпроси в страните-членки от Европейски Съюз, където още веднъж ще заявим тази позиция ”, съобщи Вигенин, който се завърна от конгреса на ПЕС, провел се в Испания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР