Не ме изненада размерът на водната криза, заяви в Още

...
Не ме изненада размерът на водната криза, заяви в Още
Коментари Харесай

Добромир Симидчиев: Не ме изненада размерът на водната криза

Не ме изненада размерът на водната рецесия, съобщи в " Още от деня " Добромир Симидчиев, специалист и някогашен зам.-министър на околната вода и водите.

Добромир Симидчиев: " Това е бездънен битов, обществен и стопански проблем и в случай че някой е сюрпризиран, това значи, че не си е давал сметка за значимостта на бранша като цяло. "

Водният бранш е малко непризнателен, там цикълът на активите е доста дълъг, подмяната на оборудванията се случва през потомство, разясни специалистът.

Добромир Симидчиев: " Тази рецесия би трябвало по-скоро да се употребява, с цел да се обърне фокусът към един бранш, който дълго време е оставал на назад във времето - в този бранш има доста, доста дефицит на вложения в последните години. "

През 90-те, 2000 година имаме 100% мрежа на водоснабдяване, която дълго време не е била поддържана или поддържана нищожно.

Добромир Симидчиев: " Сега имаме огромен брой активи с незадоволително висока просвета във връзка с употребата и поддръжката и огромното предизвикателство е по какъв начин да я поддържаме в точния момент. "

Вижте още какво сподели специалистът във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР