Не ме е страх от битката с Мая Манолова. Не

...
Не ме е страх от битката с Мая Манолова. Не
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Не ме е страх от битката с Мая Манолова

Не ме е боязън от борбата с Мая Манолова. Не ме учудва кандидатурата й. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка кандидатурата на омбудсмана за нейния пост на Местни избори 2019.

Пред bTV тя посочи, че от дълго време се е знаело за желанието на Мая Манолова да се бори за кметския пост на столицата, както и за това, че Българска социалистическа партия ще я поддържат.

" Всеки претендент има и позитивни и негативни черти. Не ме учудва кандидатурата ѝ. Беше време да кажем на хората какво вършим и какво имаме желание да вършим. Важно е какво ще се показа “. Тя се съгласи на възможен спор с Мая Манолова.

" Решението ми е плод на разбор и размисъл, не е непринудено. То се основава на обстоятелството, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни разреши да ускорим темпото на развиване на София ", уточни Фандъкова, който в понеделник разгласи публично, че се кандидатира за нов мандат..

" През последните години София се развива и трансформира и това не е резултат на приказки, а на доста работа. Основната ми мотивация е отговорността към града и хората ", добави тя. По думите на кмета работата за града е " тичане на дълго разстояние ".

" Това не е спринт и по тази причина е значимо да се поддържа темпото и да се реализират резултати ", съобщи кметът на София.

Фандъкова е получила поддръжката на всички структури на ГЕРБ в София, само че съобщи, че решението й е персонално. Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Според столичния кмет има потребност от нови хора, хрумвания и сила и по тази причина в новия екип е поканила водещи специалисти в разнообразни сфери на града.

Във връзка с ремонта на ул. " Граф Игнатиев " и свадите, които станаха към него, Фандъкова съобщи, че проблеми е имало както в плана, по този начин и в осъществяването му.

" Аз в никакъв случай не съм бягала от тази отговорност. По мое гледище планът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и обстановки. Но спомагателна мотивация са изводите, които съм си направила ", съобщи тя.

" Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки инспекции в общината и в районните администрация. Това е методът да се борим против отрицателните феномени ", на мнение е Фандъкова.

В понеделник тя уточни трите огромни задания в новата стратегия. Първата - работата за кварталите, а точно дребните улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развиването на София като зелен и чист град, а третата - дейното въвеждане на технологиите в работата на общината.

Предвиждат се осем нови парка в кварталите, както и да бъде построен зеленият кръг на София - построяването на линеен парк по някогашните жп линии. Вече има приключен абстрактен план за над 3 км от това трасе. Продължават изследванията на останалите трасета. Предвиждат се велоалеи и пешеходни пространства по цялото продължение на този кръг.

В края на месец октомври пък би трябвало да бъде приключено строителството на първия стадий от третата линия на метрото. В средата на идната година би трябвало да бъдат приключени 4-те км, които се строят в кв. " Овча купел " дружно с буферни паркинги и връзка с жп линията.

" И в идващите години планът за метрото би трябвало да остане стратегическият и да продължи да се развива. По никакъв метод не би трябвало да се стопира строителството. Не го позволих за 10 година, което не беше елементарно ", съобщи Йорданка Фандъкова.

" Проблемът с чистотата на въздуха е най-голямата ми грижа сега. Успяхме да защитим два огромни плана за към 60 млн. лева за замяна на печките на дърва и въглища на една трета от семействата в София. Това е и една от главните задания през идващите години - да се приключи този план. През зимата най-големият замърсител несъмнено е отоплението. Засилихме и контрола върху горенето на разнообразни боклуци съществено. Над 1000 са актовете единствено за предишния сезон ", изясни Фандъкова.

До края на годината следва основаването на общинската система за мониторинг с 22 нови станции, които ще наблюдават чистотата на въздуха в София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР