Не малка част от бизнеса у нас се обяви срещу

...
Не малка част от бизнеса у нас се обяви срещу
Коментари Харесай

Защо бизнесът е против повишаване на максималния осигурителен доход

Не дребна част от бизнеса у нас се разгласи против желанието за повишение на оптималния застрахователен приход над 3000 лв., колкото е сега. Разбира се, повода е множеството разноски, които ще понесат компаниите. Първоначално желанието за покачване се отсрочи. По думите на финансовия министър Асен Василев обаче, в съдружното съглашение е заложен растеж, само че с какъв брой - следва да забележим. Темата в разяснява Илия Кръстев, ръководител на Асоциацията на нововъведения, бизнес, услуги и технологии.

Така и не стана ясно каква е концепцията с повдигането на оптималния застрахователен предел. Комуникация нямаше, съобщи Кръстев.

Проблемът с това по какъв начин се структурира връзката с подобен вид оферти е доста противен сигнал към задграничните вложители и планирането на българските компании, изясни той.



От една страна, ние желаеме връзка, от друга - желаеме по-дългосрочно обмисляне за подобен вид промени и от трета страна - България не е изолирана от световната стопанска система, добави Кръстев.

Според него, има риск страната ни да изостане във връзка с нововъведенията в бизнеса.

Аз считам, че има много неща, които могат да се подобрят в Плана за възобновяване и резистентност. В него има по-малко неща, които са свързани с това по какъв начин развива и резервираме човешкият капитал, съобщи Кръстев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР