Не Ковид-19, а маларията е най-голямата заплаха, надвиснала над новите

...
Не Ковид-19, а маларията е най-голямата заплаха, надвиснала над новите
Коментари Харесай

Владо Карамазов вече тръгна за Филипините

Не Ковид-19, а маларията е най-голямата опасност, надвиснала над новите сървайвъри, писа „ Уикенд ”. Екипът на риалитито на Би Ти Ви към този момент потегли към Филипините, където ще се снима идният шести сезон. Битките за оцеляване ще протекат в пика на дъждовния интервал в страната, когато комарите, разнасящи рисковата болест, са най-вече и най-опасни.

Българското външно министерство е разгласило особено предизвестие на формалния си уебсайт, в което категорично се акцентира заплахата от комарите, посредством които се популяризира малария. Напастта става съвсем неудържима през дъждовния сезон, който стартира през май и продължава до октомври. Тогава гадините са на всички места и никой не е предпазен от тях. А пикът на дъждовете е през юли и август, когато българите ще влязат в борба за оцеляване във Филипините. Не гладът и неналичието на обикновени битови условия за живот ще бъдат най-страшни за тях, а комарите, които могат да им предадат рисковата болест.

В не по-малка заплаха е екипът на шоуто отпред с продуцента Евтим Милошев и водещия Владо Карамазов. Актьорът до последно се чудеше дали да одобри офертата да стане лице на шоуто за пети следващ път. Досега той е водил всички сезони на риалитито без първия, когато за мястото бе определен Камен Воденичаров. Според слуховете, Владо до последно се е пазарил за по-висок хонорар, защото акциите му внезапно се подвигнаха в последните 7 години, откогато взе участие в последния излъчен досега сезон. Към момента звездата умерено може да живее единствено от рекламите, в които взе участие, и хонорарите си от снимка, която в последно време е неговото главно занятие. Така че му трябваше сериозна финансова причина, с цел да се подложи на още едно „ оцеляване ”. Явно артистът и малкия екран са съумели да реализират съглашение, тъй като предишния уикенд Карамазов сподели своя фотография от летището, както и формален портрет с гердан към врата, какъвто е носил през всичките сезони на шоуто. И показа, че е в трепетно очакване на идната случка. „ Приключението стартира... Да се завърнеш към нещо от преди 10 години е като завръщане в предишното. Хем ти е познато, хем те тормози. Сега има една основна разлика – ще фотографирам в свободното време. И още една - с бяла коса съм. Дано да сме здрави ”, пожела Карамазов на себе си и на екипа в пост в обществените мрежи, евентуално визирайки сериозната заплаха от малария.

Болестта е една от водещите аргументи за гибел в света, изключително в по-слабо развитите страни. Големият проблем е, че за разлика от Ковид-19, за нея към момента не са открити ефикасни ваксини. Има хапчета, които се пият за профилактика, само че не работят във всички случаи, тъй че заплахата от заразяване е доста сериозна. Най-сигурната отбрана е да се опазиш от комарите, което е съвсем невероятно. Все отново екипът на „ Сървайвър ” 6 се е въоръжил със специфични препарати за отбиване на инсекти, надявайки се, че по този метод ще предотврати болестта. До момента този способ е правил работа – в българската история на шоуто към момента няма инфектиран с малария. Всички се надяват, че в сезон 6 няма да записват първия сходен случай.

Другата сериозна заплаха за участниците и екипа на „ Сървайвър ” 6 са хепатитът и дифтеритът. Н а техния декор Ковид-19 провокира надалеч по-слаби паники, изключително като се има поради, че огромна част от заминаващите за Филипините към този момент са го преболедували. Карамазов да вземем за пример се болести в завършек на предходната година и още тогава сподели, че ще си постави ваксина против заболяването в първия момент, в който разбере, че към този момент няма антитела. Евтим Милошев и фамилията му бяха с ковид тази пролет. Проблемът им е само в наложителната карантина, която се изисква от управляващите във Филипините. Тя продължава 14 дни, като първите 10 наложително би трябвало да бъдат прекарани в упълномощен от държавното управление карантинен хотел.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР