Не коментирам цените на електроенергията, заяви в студиото на сутрешния

...
Не коментирам цените на електроенергията, заяви в студиото на сутрешния
Коментари Харесай

Делян Добрев разкри какво ще се случи след дълбоките реформи в енергетиката

Не разясня цените на електрическата енергия, съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Припомняме ви, че през вчерашния ден стана ясно, че ще има дълбоки промени в енергетиката като задачата е с бързи законодателни промени да се извадят на свободния пазар производителите на електрическа енергия. Очаква се законодателните промени да бъдат подготвени до началото на март и да влязат в действие от първи юли. Така ще се усили ликвидността на свободния пазара ще даде действителна, пазарна цена на тока.

" В момента 55 на 100 от търговията се прави на свободния пазар. На него към този момент ще търгуват и централите, чието произвеждане до момента се изкупуваше на преференциални цени - ВЕИ, които създават над 5 мвт. час, конгенерациите, ТЕЦ-овете, като се изключи така наречен „ Американски “. Там се водят договаряния с Европейската комисия, Министерство на енергетиката и притежателите, като упоритостта е до 2-3 месеца да има действителен прогрес ", сподели Добрев, написа novini.bg.

Депутатът съобщи, че сигурно страната ни няма да има проблеми с електрическата енергия най-малко през идващите години.

Относно АЕЦ „ Белене “, депутатът е безапелационен, че не би трябвало повече страната да влага пари в него. „ Не може да натоварваме хората и бизнеса повече “, изясни той.

Във връзка с плана за газов хъб „ Балкан “ Добрев изясни, че планът се развива по проект и добави: „ Този план е действителен и значим за страната ни “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР