Не коментирам слухове. Не говорим за еврокомисар, а говорим за

...
Не коментирам слухове. Не говорим за еврокомисар, а говорим за
Коментари Харесай

Денков: ГЕРБ все още не са сложили Мария Габриел на масата


Не разясня клюки. Не приказваме за еврокомисар, а приказваме за претендент за министър председател. Така депутатът и номинация за министър председател от обединението ПП/ДБ Николай Денков разяснява в коридорите на Народното събрание по отношение на появилата се в медийното пространство информация, че еврокомисарят Мария Габриел ще е претендентът на ГЕРБ/СДС за министър-председател .

Той не е чул никаква публична номинация, а когато има такава - тогава обединението ще обсъдят защо става въпрос.

Денков изясни, че към момента ГЕРБ/СДС към момента не са поставили нищо на масата. ПП/ДБ имат решение, че няма да поддържат мандат на ГЕРБ и няма да създадат взаимно държавно управление с тях. Нека да забележим какво ще се случи с първия мандат, прикани Денков.

Той прикани медиите да питат водача на ГЕРБ Бойко Борисов по какъв начин има намерение да осъществя първия си манд ат.

" Възраждане " срещу опити с женски вид на Плевнелиев за министър председател

Партията на Костадинов няма да поддържа кабинет на ГЕРБ с първия мандат

От  " Има подобен народ също чакат да чуят публично кой ще е претендентът на ГЕРБ за министър председател. " Все още не съм чул името на Мария Габриел за претендент за министър председател на ГЕРБ/СДС ", сподели ръководителят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов в коридорите на Народното събрание.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев не би трябвало да са в ръководството. Бойко Борисов също не би трябвало да е в Министерски съвет.

Трябва болшинство, което да се е съгласило за обща законодателна и управническа стратегия, настоя Йорданов.

Припомняме, че откакто през вчерашния ден стана ясно, че президентът първия изследователски мандат за сформиране на правитексатви на ГЕРБ на 15 май, водачът на партията Бойко, че през днешния ден ще излъчат претендент за министър председател. По-късно, че това ще е Мария Габриел - комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР